Nagyon fontos bejelentés következhet az energiaszámlákkal kapcsolatban Nagy-Britanniában 1

A rövidesen hivatalba lépő új miniszterelnök akár már a héten bejelentheti az otthonok és a vállalkozások energiaszámláinak befagyasztását, amely akár két évig is tarthat, és akár 100 milliárd font megtakarítást is jelenthet összesen a lakosságnak és a cégeknek.

Nagyon fontos bejelentés következhet az energiaszámlákkal kapcsolatban Nagy-Britanniában 3

A hírek szerint Liz Truss miniszterei tegnap este megbeszéléseket folytattak az energiaszolgáltatók vezetőivel, hogy kidolgozzák a befagyasztás tervének feltételeit, amelyet akár már most csütörtökön is nyilvánosságra hozhatnak.

Valószínűleg a kormány megtámogatná a szolgáltatók és az áramtermelők által vásárolt gáz költségeit. Ez azt eredményezné, hogy az árplafon 1971 GBP maradhatna egy átlagos háztartásban – ami óriási segítség lenne milliók számára, főleg annak tükrében, hogy a mostani előrejelzések szerint jövőre akár 6000 fontra is emelkedhet egy átlagos család éves energiaszámlája.

A rendszer azoknak a Nagy-Britanniában élőknek segítene elsősorban, akik a legnehezebb helyzetbe kerültek a válság következtében. De az adófizetőknek végül vissza kell fizetniük az árak támogatásának költségeit, és elképzelhető, hogy a háztartások számlái nem csökkennek jelentősen, amikor a válság végül majd elmúlik.

Truss várhatóan a Downing Streeten tartott beszédében fog majd erről a témáról bővebben nyilatkozni.

Amellett, hogy milliókon igyekszik majd segíteni, akik az óriási energiaszámlákkal küszködnek, az előrejelzések szerint Truss csökkenti tervezi az adókat és „gatyába akarja rázni” az NHS-t is.

Valószínűleg a következő két hétben fontos bejelentés lesz majd a költségvetést illetően is, melynek során az új miniszterelnök reagál majd a Martin Lewis pénzügyi szakértő által „katasztrofálisnak” nevezett helyzetre.

Kwasi Kwarteng, akiről széles körben azt feltételezik, hogy ő lesz a következő pénzügyminiszter, korábban azt állította, hogy a támogatás segít majd átvészelni a telet milliók számára. Az azonban még nem derült ki, hogy pontosan mennyibe fog kerülni az új kormány által összeállított segélycsomag, de a szakértők szerint ez évi 60 milliárd fontjába is kerülhet az államnak.

A tervet a BFY energetikai tanácsadó főnöke, Ian Barker „hatalmas nagy kihívásnak” minősítette. Paul Johnson, a Fiskális Tanulmányok Intézetének igazgatója azonban azt mondta, hogy az energiaszámlák befagyasztása „elkerülhetetlen” lépés.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után