Nagy pelyhekben hull a hó Anglia és London egyes részein, újra! 1

A hóesés már elérte Londont, és az ország több részét is, ahogy a hőmérséklet 0 fok alá esett.

london-snow_1774456a

Ez az időjárás még várhatóan legalább szombat reggelig folytatódni fog, a délkeleti régiókban 3 cm, a magasabban eső területeken, és északon pedig akár 6 cm hó is eshet egy este alatt. A Met Office figyelmeztetést adott ki az időjárási körülményekre, a havazás és a fagypont alatti hőmérséklet mellett még a Skandinávia felől érkező szelek is növelik majd hidegérzetünket. Londonban és környékén is várhatóan maximum 2-3 fok körüli időre számíthatunk, amely éjszaka még tovább csökken.

2ea9335100000578-0-image-a-5_1448097391367

A Met továbbá figyelmeztetett, hogy az időjárási körülmények fennakadásokat eredményeznek a közlekedésben is. „Lassul a forgalom, mivel az utak és a járdák is csúszóssá válnak ebben az időben.” Észak- Angliával kapcsolatban még hozzátették: „Várható időnként erősebb hózápor, ez azonban nem mindenhol lesz megfigyelhető, és nem is tart majd hosszú ideig – szombat reggel az idő melegedni fog, és már az eső lesz jellemző. Mindenesetre figyelmesebben kell majd közlekedni az utakon, különösen azokon, amelyek magasabban fekvő területeken vannak.”

Az Angliai Egészségügyi Szolgálat figyelmeztetett, hogy ebben a hideg időben mindig ügyeljünk arra, hogy a lakásban legalább 18 fokos legyen a hőmérséklet, valamint azt is javasolták, hogy inkább sok vékony rétegben öltözzünk fel, mint 1-2 vastagban. „A hideg időjárási körülmények miatt, amelyek most egész Angliában megfigyelhetőek, különösen figyeljünk arra, hogy ez milyen hatással lehet a családtagjainkra, főleg gyerekekre, és a 65 év felettiekre, akik könnyebben megbetegedhetnek, vagy nagyobb az elesés veszélye is.”

ho-london-anglia

Sadiq Khan londoni polgármester egyébként a hideg időre való tekintettel menedékhelyeket alakíttatott ki a hajléktalanok számára a télen, miután több jótékonysági szervezet is figyelmeztette, hogy ilyenkor nagy a veszélye, hogy ezek az emberek éjszaka megfagynak az utcákon.

Hétfőtől már kis melegedés várható, bár még így sem fog egyelőre 5-6 fok felé emelkedni a hőmérséklet napközben.  Forrás: Telegraph   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után