Holdfogyatkozás, telihold és egy csodálatos üstökös is látható volt tegnap este az égen 1

Egy gyönyörű, fényes üstökös, amely éppen átszeli az éjszakai eget, ritka látvány. Azonban ezen a héten még csak nem is ez volt a legritkább jelenség. Ami azt illeti, péntek este láthattunk egy üstököst – zöldes fényű, a csóvája pedig lila, és a 45P/Honda-Mrkos-Pajdušáková névre keresztelték el -, amihez csatlakozik majd egy látványos telihold, valamint egy holdfogyatkozás is, mind egy időben.

comet45p_hemmerich_960-e14863729158831

Péntek kora este kezdődött a jelenség, először egy holdfogyatkozással. Ez azt jelenti, hogy a Nap, a Hold és a Föld egy vonalban áll, árnyékot vetve ezzel a Holdra. Nem teljes fogyatkozást fogunk látni, mert akkor a Föld úgy takarja ki a Napot, hogy a teljes Hold sötétségbe borul – ezen a héten ez azért nem következett teljesen be. A holdfogyatkozást Európából és Afrikából volt a legjobban látható, de még így is valószínűleg csak akkor vette észre az ember, ha kifejezetten kereste, olyannyira árnyalt volt a hatása.

_94266470_mediaitem94266469

De a Hold maga még a fogyatkozás nélkül is csodás. Mivel február a legtöbb havat hozó hónap, ilyenkor az úgynevezett „hó hold” látható, ezért a telihold péntek este különösen nagy és fényes volt az éjszakai égen. A leglátványosabb jelenség azonban minden kétséget kizárólag az üstökös volt, ami elég közel száguldott el a Föld mellett ahhoz, hogy látható legyen.

Az üstökös maga fényes smaragdzöld volt, amit a szénrészecskék okoznak, amelyek folyamatosan „párolognak”, ahogy átrepül az űrön. A csóvája pedig élénk lila színű volt, de azt már elveszthette, mióta elhaladt a Föld mellett a tudósok szerint, ugyanis túl közel haladt el a Vénusz mellett, és a súrlódás miatt „kiégett” a jeges mag, aminek köszönhetően létezett.

comet

Azonban egyik jelenség sem olyan látványos, még megközelítőleg sem, mint az a teljes napfogyatkozás, ami augusztus 21-én lesz látható az USA-ban. Utoljára 99 éve volt ilyen különleges látványban része a bolygónknak, és valószínűleg óriási embertömegeket fog majd vonzani.   Forrás: Independent   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után