Elsősorban a mobiltelefonjukon játszani szeretők érdeklődését keltheti fel az új apple szabadalom.

iphone-5-computer-hd-wallpaper-1920x1080-5059

A 21. századi mobiltelefonok kezelői közül szinte minden korosztályból meríthetünk példát. A jelenkori mobiltelefonok már nem csak az eredeti funkcióik betöltésére szolgálnak, hanem tovább menve a fejlődés útján magas szórakoztatási élményt is nyújtanak. Ennek köszönhetően egyre több a mobiltelefonokat előtérbe helyező fiatalok, gyerekek száma is.

Az Egyesül Államok szabadalmi hivatala a USPTO január 15-én hozta nyilvánosságra az apple új tervét, mely szerint mindössze egy elem módosításával fejlesztenék mobiltelefonjuk játékélményt nyújtó értékét.

A Home gomb helyére egy joystick jellegű új kezelőszerv kerülne, amely kissé kiemelkedne. Ha visszaemlékszünk régebben a sony ericsson használt előszeretettel joystick jellegű bemeneti vezérlőt, ám akkoriban még nem készültek mobil telefonra a maiakhoz hasonló grafikájú és minőségű játékok.

image (1)

Amennyiben sikerül megvalósítani a tervét az applenek, minden bizonnyal új kategóriájú játékszoftverek fejlesztése is beindul, ami még jobban kiszélesíti az iPhone-on játszható játékok repertoárját.

Nagy előnye lehet, hogy miközben játszunk, ujjunkkal nem takarjuk el a kijelzőt, így teljes folyamatában követni tudjuk a játék menetét.
Az egész telefon a játék elindításával egy gamepaddá módosulhat át.

A kérdés az, hogy hogyan oldják meg az apple-nél, hogy a kissé kiemelt joystick védve legyen a külső hatásoktól.

Egyébként ezt a szabadalmukat az applenél még 2013 közepe felé benyújtották, tehát elképzelhető, hogy azóta megtalálták az esetlegesen felmerülő problémákra a megoldásokat.

Ki tudja, lehet hogy az iPhone 7-en már joystick jellegű bementi vezérlő lesz, már amennyiben elfogadják az apple által benyújtott szabadalmat.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás : http://hvg.hu/tudomany/20150117_Meglepo_szabadalom_valtoztatna_az_Apple_a