Kevésbé lesz érdekes a férfi szemek számára a SUN 3. oldala, ugyanis a jellegzetes oldalon többé nem láthatnak az olvasók meztelen hölgyeket.

the-sun

A No More Page 3 aktivistáinak, és számos más közösség nyomásának hatására a The Sun nevű híres brit újság megszünteti a hírhedt 3. oldalon található rovatát, melyben meztelen, vagy topless lányok voltak láthatóak évtizedeken át. A tüntetők örömmel fogadták a jócskán megkésettnek ítélt döntést.

„Ez egy igencsak megkésett döntés, ami egy apró, de fontos lépés a nők médiában betöltött szerepének és megítélésének javítása felé. Nagyon remélem, hogy ez így is fog maradni.” – nyilatkozta a konzervatívok kabinetének minisztere.

A SUN 1970-ben kezdte el a meztelen modellek képeit leközölni, amit azóta rengeteg lap átvett, mint forgalom növelő érdekességet, ám arról nem hallani, hogy másutt is hasonló helyzet alakult volna ki.

Több családcentrikus hírportál, és a walesi parlament is támogatta a No More Page 3 aktivistái által kezdeményezett tiltakozást a meztelen modellek ellen, mondván szexista tartalom, amely ártalmas a gyerekekre nézve is.

No More Page 3

Az aktivisták jelezték nem elégednének meg azzal, ha a teljesen meztelen modellt csak egy bikinibe öltöztetett másik modellel váltanák le.

A hírekre és a jövőkép fejtegetésére a SUN PR-ese az egyik közösségi oldalon csak annyit reagált, hogy:
„A holnapi naptól a SUN harmadik oldaláról csak annyit, hogy továbbra is a 2. és a 4. oldal között lesz megtalálható.”

Érdekesség, hogy korábban a SUN tulajdonosa Rupert Murdochnak egyik Twitter bejegyzésében azt kérdezte az olvasóktól, hogy „nem-e találják gyönyörűbbnek a divatos ruhába bújtatott fiatal nőket”?
Ekkor talán már folyamatban volt a 3. oldal arculat váltásával kapcsolatos előkészületek.

A Sky News mindenesetre úgy gondolja, ha a későbbiekben a lap forgalma visszaesik, akkor újra láthatóak lehetnek a 3. oldal eddigi főszereplői.

Kíváncsian várjuk a SUN következő 3. oldalait, illetve hogy milyen öltözetben fognak szerepelni a modellek, már ha lesznek egyáltalán.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.theguardian.com/media/2015/jan/20/sun-page-3-mps-politicians-reaction