Nagy-Britanniában legalább ingyen van a teszt, cserébe nem kapsz időpontot rá 1

Miután hatalmas felháborodást okozott, hogy a PCR tesztek elvégzését fizetőssé tette a magyar kormány agusztustól, leleményes külföldi magyarok megtalálták a módját, hogy hazautazáskor ne kelljen súlyos százezreket kifizetni a családi kasszából. Igaz, a kiskapu-ami teljesen legális volt, hiszen Angliában nem kell fizetni a tesztelésért-csak egy szűk hónapig volt résnyire nyitva hagyva. Ma már néhány kivételtől eltekintve csak a Magyarországon elvégzett, garatból és orrból vett mintán alapuló tesztelést fogadja el a kormány. Sok külföldi magyar mondta így le a hazautazását idén és tett le arról, hogy meglátogassa az otthoniakat.

Nagy-Britanniában legalább ingyen van a teszt, cserébe nem kapsz időpontot rá 3

Azóta elindult az iskola és ma már attól retteghetünk, mikor zárnak be ismét és állnak át digitális oktatásra. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa. Eddig legalább biztosak lehettünk abban, ha az Egyesült Királyságban koronavírusra utaló tünetekkel küzdünk, viszonylag hamar el tudunk jutni tesztelésre. Ez sajnos azonban megváltozott.  Számtalan fórumon, Facebook csoportokban panaszkodnak honfitársaink, hogy nem sikerül időpontot foglalniuk se drive through, se walk-in tesztelésre és a lakóhelyre igényelhető home kit-ek sem elérhetők. Matt Hancock, egészségügyi miniszter azonban megnyugtat mindenkit: hetek kérdése az egész és a dolog megoldódik.

Az Egyesült Királyságban a tesztelési rendszer óriási kihívással néz szembe miután élesen megemelkedett a tesztet keresők száma- mondta Matt Hancock egészségügyi miniszter. Ahogy a politikus fogalmazott:” Elsőbbséget kell biztosítani azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá, ideértve a otthonokban élőket/dolgozókat is – mondta a képviselőknek.

Miután állítását megkérdőjelezték, mondván, rengetegen küzdenek, hogy időpontot kapjanak tesztelésre, Hancock úr azt mondta, hogy “hetek kérdése” és a probléma megoldódik. A Munkáspárt szerint a vírus gócpontjain a hétvégén nem voltak elérhető tesztek. Mindezt azután, hogy kórházi vezetők figyelmeztettek: a tesztek hiánya veszélyezteti a biztonságos egészségügyi ellátást.

A koronavírus-tesztek iránti kereslet növekedése ugyanis helyi hiányhoz vezetett, így az igénylőket otthonaiktól több száz mérföld távolságra eső teszthelyekre irányítottak.

Nagy-Britanniában legalább ingyen van a teszt, cserébe nem kapsz időpontot rá 4

Rengeteg ember fejezte ki dühét és frusztrációját a BBC-nek miután egyszerűen elküldték őket a manchesteri járványügyi központból, Oldham-ben. Egy hölgy megszólaló elmondása szerint a központ munkatársai azt mondták, hogy a laboratóriumok azzal küzdenek, hogy elégséges mennyiségű tesztet el tudjanak végezni.

Egy szülő feltette a kérdést, hogy a lázas és köhögő gyermekét mennyi ideig ne engedje iskolába, ha  nem tudják a mintát levenni, míg egy másik szülő, aki COPD-vel, egy hörgőszűkülettel járó tüdőbetegséggel küzd, most retteg, miután lányát hazaküldték az iskolából a COVID-dal fertőzött osztálytársa miatt.

Az egyik kabinetminiszter a BBC politikai szerkesztőjének, Laura Kuenssbergnek elmondta, hogy ez egy “klasszikus kormányzati probléma”, ahol a kereslet meghaladja a kínálatot. A kabinetminiszter biztos volt abban, hogy az emberek többsége megkapja a szolgáltatást- a szűrést, akkor, amikor szüksége van rá.

A múlt héten közzétett kormányzati adatok szerint naponta körülbelül 220 000 tesztet dolgoznak fel, kapacitásuk azonban több mint 350 000 – ebbe beleértve a hagyományos orrból és a garatból vett mintavételt és az antitestvizsgálatokat is. A cél a kapacitást október végéig napi 500 000-re növelni.

Az alsóházban felszólaló Hancock úr azt mondta, hogy “operatív kihívások” vannak teszteléssel, amelyek kijavításán a kormány “keményen dolgozik”. Elmondta, hogy a tesztelést mindig a szükségleteknek megfelelően, prioritásként kezelték a járvány során.
Te próbáltál időpontot szerezni tesztelésre az elmúlt két hétben? Mik a tapasztalataid?   Forrás  szerző: bszemese

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után