Élő kígyót használt szájmaszknak egy férfi a buszon Angliában 1

Egy busz utasai arra lettek figyelmesek az egyik menetrend szerint közlekedő járaton Manchester városában, hogy a járművön utazó egyik személy egy élő kígyót használ szájmaszkként.

Élő kígyót használt szájmaszknak egy férfi a buszon Angliában 3

A férfi a hétfői napon szállt fel a Swintoni buszra Salfordban, a hüllő pedig egy ideig a nyaka és a szája köré volt tekerve. Látszólag igy próbálta kiparodizálni a koronavírus miatt hozott intézkedést, mely szerint a tömegközlekedésen kötelező eltakarni az orrunkat és a szánkat.

Persze az sem kizárt (a mai világban), hogy teljesen komolyan gondolta a dolgot, és nem akart eldobható, egyszer használatos maszkra költeni, vagy környezetvédő… ki tudja.

Az egyik utas azt mondta, hogy először azt hitte, hogy a férfi valami speciális „vicces maszkot” visel, és később vette csak észre, hogy a „maszk” mozog, és sziszeg, amikor az a férfi nyakából átvándorolt a busz egyik kapaszkodójára.

Az egyik utas elmondta, hogy az esetet „igazán viccesnek” találta, és hogy az állat úgy tűnt, hogy egyik utastársát sem zavarta, ugyanis: „Senkinek még csak a szeme sem rebbent”.

Élő kígyót használt szájmaszknak egy férfi a buszon Angliában 4

A képeken az is jól látszik, hogy a férfi nem viselt maszkot a kígyó alatt. A hatóságok közölték az incidens kapcsán, hogy a kígyók, jobb, ha mindenki tisztában van vele, hogy nem számítanak érvényes arcvédőnek.

A kormány útmutatása egyértelműen kimondja, hogy az arcunkat eltakaró maszknak nem kell orvosi maszknak lennie, és hogy az utasok maguk is elkészíthetik azt, vagy viselhetnek valamit amivel el tudják takarni az orrukat és a szájukat, például egy sálat. ”- mondta a Transport for Greater Manchester szóvivője.

Bár a szabályok értelmezése meglehetősen sok mindent megenged, és sokféle megoldás elfogadható, mint maszk, a kígyóbőr valószínűleg nem tartozik ide, pláne ha az egy élő kígyón található. Az arcvédő használata a tömegközlekedésen továbbra is mindenki számára kötelező, kivéve azokat, akik életkoruk, egészségi állapotuk vagy fogyatékosságuk miatt mentességet élveznek.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után