"Nagy-Britannia újra csatlakozhat az EU-hoz a kilépés után" 1

Brüsszel egyik legjelentősebb tisztviselője azt mondta, hogy reméli, meg lehet majd győzni az Egyesült Királyságot, hogy a kilépést követően majd egyszer újra csatlakozzanak az Unióhoz. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke így beszélt a helyzetről: „nem szeretem a Brexitet, mert egy hajóban szeretnék evezni Angliával. Eljön majd a nap, amikor az ország újra felszáll a hajóra, remélem.”

8d6a14f6de

A kommenteket egy sajtókonferencián tette Brüsszelben, az európai vezetők találkozója után, ami vélhetően az utolsó volt azelőtt, hogy Theresa May életbe lépteti az 50. cikkelyt. „A Brexit nem a vége az Uniónak, sem a fejlődésünknek, sem a kontinentális ambícióinknak” – tette hozzá.

Azt is kiemelte, hogy a britek kilépése inkább csak megerősítette a többi államot abban, hogy tovább folytassák a projektjeiket, és „bátorította őket, hogy haladjanak tovább, sajnos persze már az Egyesült Királyság nélkül.”  Theresa May egyébként nem volt jelen a tárgyalások második napján, ez az összejövetel pedig az utolsó alkalom volt, hogy a vezetők formálisan összegyűljenek a folyamatok kezdete előtt.

Az Európia Tanács vezetője, Donald Tusk az „egységet” sürgette az EU-n belül, miközben felkészül a Brexitre. Tusk, akit most választottak meg a második ciklusára, azt mondta, hogy „kiderült a vitából, hogy a legfontosabb a 27 tagállam egysége számunkra a jövőben.”

juncer

Azt is kiemelte, hogy a Brexit „nem az ő választásuk volt”, és hogy az ő fő célja az volt, hogy egységben tartsa a 27 nemzetet. Ezt azután mondta, hogy az EU egyik fő Brexit-kritikusa azt nyilatkozta, az Angliában élő uniós állampolgárok lettek a fő áldozatai a „politikai játékoknak”, és hogy az ő jogaik élveznek abszolút elsőbbséget a tárgyalások kezdetekor.

Guy Verhofstadt szerint ennek a 3 millió embernek a sorsáról – és azokéról is, akik britként élnek az Unió más országaiban – még a tárgyalások megkezdése előtt beszélni kellene, ami elvileg összességében majd jó 50 milliárd fontba fog kerülni a brit államnak a becslések szerint. Azt mondta, a Parlament bele fog egyezni egy megoldásba szinte rögtön, miután az 50. cikkely életbe lép a következő néhány hétben, és valószínűleg ez lesz a beszélgetések fő irányvonala az elején.    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után