Nagy-Britannia legszebb tengerparti úti céljai 2022-ben: idén ismét egy gyönyörű angliai kisváros nyert 1

Az Egyesült Királyságban nyaralók olyan tényezők alapján értékelhették a tengerparti üdülőhelyeket, mint az ár-érték arány, a béke és csend, valamint a táj szépsége. A Northumberlandi Bamburghot fantasztikus kastélya és lenyűgöző tengerpartja miatt ajánlják. A Kenti Folkestone bizonyult a legolcsóbbnak éjszakánként 63 fonttal.

Nagy-Britannia legszebb tengerparti úti céljai 2022-ben: idén ismét egy gyönyörű angliai kisváros nyert 3
Bamburgh

Anglia legjobb és legrosszabb nyaralóhelyeit rangsorolta Which? Magazin 2022 évi különkiadása, és egy Northumberlandi kis falu nyerte el újra a legjobb helyezést. Az újság több ezernyi nyaraló véleményét kérte ki az általuk meglátogatott helyekről, kategóriánként.

Értékelhették a strandok minőségét, a tengerpartokat, a turistalátványosságokat, az étel-ital kínálatot, a látványt, a csöndességet és az ár/érték arányt.

Nagy-Britannia legszebb tengerparti úti céljai 2022-ben: idén ismét egy gyönyörű angliai kisváros nyert 4

A kicsivel több, mint 400 lakosú Bamburgh másodszorra nyerte el az első helyet 87%-kal, második a Walesi Llandudno lett, harmadik pedig a Skóciai St. Andrewes. Skegness és Bognor Regis ugyanakkor utolsók lettek. A Which? felmérése szerint az első helyezett Bamburgh újra verhetetlennek bizonyult egyedülálló szépségéért és elsöprő homokos strandjával, amelyre a sziklán lévő Bamburgh-kastély néz, amelyet a válaszadók „látványosnak” és „impozánsnak” neveztek.

Nagy-Britannia legszebb tengerparti úti céljai 2022-ben: idén ismét egy gyönyörű angliai kisváros nyert 5

Walesben három van a hat legjobb tengerparti városból, a második helyen álló Llandudno pedig 86 százalékos eredményt ért el. A város legnagyobb vonzereje a Great Orme, egy mészkőből álló  földnyelv, amely impozáns 213 méter magasra emelkedik, és „összehasonlíthatatlan” kilátással büszkélkedhet.

Nagy-Britannia legszebb tengerparti úti céljai 2022-ben: idén ismét egy gyönyörű angliai kisváros nyert 6

Megjegyzik, hogy az aktív látogatók szívesen húznak bakancsot és túráznak a csúcsra, míg mások inkább a vonatot vagy a nyitott oldalú felvonót választják. Llandudnónak ráadásul nyugati és északi partja is van, és kedvező árú szállodák – átlagosan 95 font éjszakánként, ami bizonyítja, hogy a népszerűbb helyek esetében sem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni.

A harmadik helyezett St Andrews a legmagasabb értékelést nyerő skót tengerparti cél a több mint 4300 válaszadó részvételével végzett felmérésben, 84 százalékos eredménnyel. A város hemzseg a történelmi emlékektől, otthont ad Skócia legrégebb egyetemének, egy világhírű golfpályának és felfedezésre váró középkori utcahálózattal – Ajálnja a Which?.

Nagy-Britannia legszebb tengerparti úti céljai 2022-ben: idén ismét egy gyönyörű angliai kisváros nyert 7
Dartmouth

Egyike annak a három helynek, ahol öt csillagot kaptak az ételek és italok – Padstow (64 százaléka) és Lytham St Annes (79 százaléka) mellett – a kávézók és élelmiszerboltok ezer arcának köszönhetően. A látogatók egybehangzó véleménye, hogy St Andrewsban „árad a golf”, miközben dicsérik az egyetemi város „fiatalos hangulatát”, egyedi  utcáit és történelmi helyszíneit, ami a sport, a kultúra, a homokos part és a tenger győztes keverékének bizonyítéka.

A közös negyedik helyen a Devon’s Dartmouth és a nyugat-walesi Pembrokeshire-i Tenby – mindkettő 83 százalékos eredményt ér el. A Which? azt állítja, hogy Dartmouth bebizonyította: „nincs szüksége hatalmas strandra ahhoz, hogy a vízbe csalogassa a látogatókat”, miután öt csillagot szerzett a tengerparti kategóriában. Ami Tenbyt illeti, a magazin azt mondja, hogy a városban pasztellszín György-korabeli házak és ötcsillagos strandok sora várja a vendégeket, a sziklamedencékkel és szélfogókkal borított North Beach  től a Castle Beachig, közéjük bújva még a kisebb, bár ugyanolyan szép Harbour Beach-el.

Nagy-Britannia legszebb tengerparti úti céljai 2022-ben: idén ismét egy gyönyörű angliai kisváros nyert 8
Llandudno

A tabella másik végén Southend-on-Sea (51 százalék), Great Yarmouth (51 százalék) és Burnham-on-Sea (51 százalék) csatlakozik Skegnesshez (49 százalék) és Bognor Regishez (49 százalék) alkotja az sereghajtó ötöt. Skegnessről – amely 2021-ben a tabella alján landolt – szólva a Which? azt írja, hogy az alacsony helyezés ellenére a nyaralóknak nem kell megbánniuk választásukat. Sokan ajánlják a Natureland fókarezervátumot, amely egyike az „olyan dolgoknak, amikre számítani lehet egy David Attenborough tévéműsorban”.

A Gibraltar Point természetvédelmi terület és a „nagyon barátságos helyiek”, a nosztalgikus látványosságok és a gyerekeknek szóló vidámparkok némely válaszadók szemében a várost „megfelelő” brit tengerparti üdülőhellyé teszik. Bognor Regis pedig hasonlóan dicséretben részesül a megkérdezettektől. A Which? elmondja, hogy Bognor Regist látogatói a déli part a legjobb klímájával rendelkező „bájos” városkának találták. A nyaralók azt javasolják, hogy mindenképp látogassanak el a csöndes Pagham Harbour természetvédelmi területére és a Hotham Parkra – egy „kis gyöngyszemre” –, míg a kellemes sétányt dicsérik, hogy mozgáskorlátozott látogatók számára is látogatható.

Nagy-Britannia legszebb tengerparti úti céljai 2022-ben: idén ismét egy gyönyörű angliai kisváros nyert 9
Castle Beach

A Which? eredményei reflektorfénybe helyezik Nagy-Britannia partvonalának „kiváló minőségét”: 51 helyszín lenyűgöző 70 százalékos vagy magasabb pontszámot ér el. Ide tartozik a kenti Folkestone is, amely a legolcsóbb tengerparti úti cél 63 fontért éjszakánként. 72 százalékos eredménye vonzó választássá teszi azoknak, akiknek a nyaralási költségvetése a megélhetési költségek válsága miatt idén a szokásosnál szűkösebb.

Nagy-Britannia legszebb tengerparti úti céljai 2022-ben: idén ismét egy gyönyörű angliai kisváros nyert 10
Aldeburgh

Rory Boland, a Which? Travel szerkesztője, azt írta: „A brit tengerpart az 1960-as évek óta nem virágzott így. A nyaralók olyan fantasztikusan jól érezték magukat lakókocsijaikban, sátraikban és tengerparti szállásaikban az elmúlt két évben, hogy a tengerentúli utazásra vonatkozó korlátozások feloldása után is sokak számára a tengerparti pihenés az otthoni partokat jelenti újra. Bár az árak folyamatosan emelkednek az Egyesült Királyságban, minden megoldható egy kis fantáziával: A pénztárcakímélő nyaraláshoz a legjobb, ha szezonon kívüli utazást foglalunk. Irány a sok jó árú üdülőhely egyike a vödröddel-ásóval, és egy halom 2 pennys érmével, hogy keresd meg a költőpénzt a nyerőgépeken.

A Which?azzal zár, hogy csak azokról a városokról számolt be, amelyek elérték a minimális mintaszámot, ami „sajnos azt jelenti, hogy az észak-írországi úti célok nem szerepelnek benne”.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után