"Nagy-Britannia kilépése már nem is olyan biztos" - egy korábbi miniszter nyilatkozott 1

Elképzelhető, hogy az egész Brexit folyamat le fog állni, köszönhetően annak, hogy Theresa May nem tudta megtartani a parlamenti többségét a választásokon– legalábbis egy volt konzervatív miniszter, Lord Michael Heseltine szerint.

"Nagy-Britannia kilépése már nem is olyan biztos" - egy korábbi miniszter nyilatkozott 3

A képviselő azt mondta, a keményebb kilépés lehetősége „már rég elszállt”, főleg miután az előrehozott választások nem pont úgy sültek el, mint ahogyan azt May eltervezte, és most még koalíciót is kénytelen kötni a DUP-val. Lord Heseltine, aki eddig is maradás-párti volt, azt mondta a BBC műsorában, hogy szerinte a jelen helyzetben nagyon is érdemes arról beszélni, hogy lesz-e egyáltalán Brexit.

„A kemény kilépés már egyáltalán nem elképzelhető” – mondta. „Szerintem már nincs meg hozzá a kellő többség a parlamentben. Van egy megosztott kabinetünk, egy megosztott országunk, és már az első Brexittel kapcsolatos tárgyaláson az Unióval vesztettünk a kifizetendő összeggel kapcsolatban. A Brexit halott… abban az értelemben, hogy teljes egészében otthagyjuk az EU-t, és abszolút önálló, szuverén hatalom leszünk. Egyszerűen nem így működnek a dolgok manapság.”

"Nagy-Britannia kilépése már nem is olyan biztos" - egy korábbi miniszter nyilatkozott 4

Amikor arról kérdezték, szerinte meg fog-e egyáltalán történni a kilépés, azt mondta, hogy „nem biztos, elég nyitott kérdés lett most belőle”. Az sem elképzelhető szerinte, hogy a következő választásokkor is May lesz még a miniszterelnök, és az lenne a legjobb, ha May lassan biztosítaná a lehető legjobb utódját a konzervatív párt számára. Ezt azzal kapcsolatban jegyezte meg, hogy feljött, May éppen a Queen’s Speech-re készült, ami Lord Heseltine meglátása szerint az első és az utolsó számára miniszterelnökként.

Emellett valószínű, hogy a választási kiáltványukban szereplő több elhatározástól is el kell búcsúzniuk, mivel többség híján nem fognak átmenni a parlamenten. Ilyen terv például az ingyenes iskolai étkeztetés megszüntetése, a szigorított nyugdíjrendszer és az újfajta nyelvtani iskolák betiltása. Ezek helyett valószínűleg a beszédében is inkább a Brexitre fog koncentrálni, főleg mivel egyre nagyobb a nyomás rajta a feltételek enyhítéséért – sokan attól félnek, a mostani makacs hozzáállása miatt a tárgyalásoknak az lenne a vége, hogy egyáltalán nem születik megállapodás.

Eközben még mindig zajlanak az egyeztetések a konzervatív párt és a DUP koalíciójáról, belső források szerint már jövő héten születhet megállapodás, még mielőtt a képviselők szavaznak a beszéd tartalmáról. Lord Heseltine szerint azonban „nem releváns”, hogy May-nek sikerül-e megállapodásra jutnia a DUP-vel, avagy sem, ugyanis már nem lesz miniszterelnök sokáig. A volt miniszter szerint már nem lehetséges visszaállítani a tekintélyét, és hozzátette: „Ez már csak egy új vezetőnek sikerülhet”.    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után