Nagy bajban lesz Nagy-Britannia, „ha nem tárgyalja újra a Brexit megállapodást” 1

Guy Hands, a magántőke-befektetéssel foglalkozó szakember azzal vádolta a konzervatívokat, hogy az Egyesült Királyság gazdaságát „Európa beteg emberévé” változtatták, és a Nemzetközi Valutaalap mentőcsomagjára fognak kényszerülni, ha ez így megy tovább.

Nagy bajban lesz Nagy-Britannia, „ha nem tárgyalja újra a Brexit megállapodást” 3

A Terra Firma magántőke-társaság alapítója, elnöke és informatikai igazgatója a BBC Radio 4-nek adott interjújában azt mondta, hogy a Brexit újratárgyalása nélkül, amelyet egy „megfelelő szellemi képességekkel rendelkező személy hajtana végre”, „őszintén szólva a brit gazdaság hatalmas bukásra van ítélve”.

A magasabb adók és kamatlábak, valamint a szolgáltatások és a társadalombiztosítási háló csökkentésének valószínűségére figyelmeztetve Hands azt mondta, hogy a Brexit-népszavazás óta eltelt hat év alatt a toryk számos baklövést követtek el, és a szavazást úgy értelmezték, mint iránymutatást egy alacsony adózású, alacsony haszonkulccsal dolgozó gazdaság felé.

„A britek azonban soha nem szavaztak a szélsőséges thatcherizmusra, amelyre a Brexithez szükség volt.” – mondta.

A Konzervatív Pártnak most „tovább kell lépnie a saját belső háborúinak megvívásán, és ténylegesen arra kell összpontosítania, hogy mit kell tennie a gazdaság helyreállításáért.” – mondta. Irányváltás nélkül az ország rövidesen oda juthat, „mint a hetvenes években”, hogy mentőcsomagot kell kérnie az IMF-től.

A múlt héten Hands, William Hague volt miniszterelnök egyik közeli barátja és egyúttal tory adományozó, beszállt a konzervatív vezetési verseny körüli vitába, amikor felszólította Liz Trusst, hogy mondjon le.

„Egy felnőttnek kell átvennie a konzervatív párt vezetését, és ennek a szóban forgó személynek olyan miniszterelnöknek kell lennie, aki mindenkit képvisel Nagy-Britanniában” – mondta. „Ennek az embernek ezt ráadásul nagyon rövid időn belül meg kell tennie, mielőtt végleg le kell húznunk a rolót ebben az egykor nagyszerű országban.”

Majd hozzátette: „Kwasi Kwarteng menesztése az egyik leggyávább politikai tett volt, amelyet miniszterelnök valaha elkövetett, mióta Nagy-Britanniában demokrácia van”.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után