A brit miniszterelnök mai beszéde és bejelentése a tory konferencián 1

A font zuhanni kezdett, a hitelfelvétel költségei pedig enyhén emelkedtek, miután Liz Truss mai beszéde során ígéretet tett arra, hogy „átvezeti a viharon” Nagy-Britanniát a Konzervatív Párt konferenciáján, amelyet az éghajlatváltozás ellen tüntetők félbeszakítottak, és választ követeltek arra a kérdésre, hogy „ki szavazott erre az egészre?”.

A brit miniszterelnök mai beszéde és bejelentése a tory konferencián 3

A miniszterelnök arra tett fogadalmát követően, hogy „fellendíti Nagy-Britanniát”, Gordon Brown Munkáspárti képviselő „nemzeti méretű felkelésre” figyelmeztetett, ha Truss nem fogja az inflációval összhangban emelni az Universal Creditet. A miniszterelnök azonban sokak haragját kiváltva azt mondta, hogy ez még egyelőre vita tárgyát képzi.

Liz Trusst beszéde közben megzavarták a Greenpeace tüntetői is, akik mindenféle feliratokat és transzparenseket lobogtatva vonták kérdőre a kormányfőt több kérdés kapcsán is. „Vezessék el őket” – mondta a miniszterelnök a biztonságiaknak, miközben néhányan a tömegből szintén azt skandálták: „Kifelé, kifelé”.

Miközben a tüntetőket kifütyülték és elhurcolták a biztonságiak, Truss így szólt: „Köszönöm, köszönöm. Nos később a beszédemben a növekedés ellenes koalícióról is akartam beszélni, de azt hiszem, kicsit túl korán érkeztek meg a terembe. Később kellett volna érkezniük, na de néhány percen belül rájuk térünk majd.”

Liz Truss felkeltette a kampányolók és saját pártja néhány tagjának a haragját is, miután az Egyesült Királyság gazdasági bajaiért egy ellenzéki pártokból, szakszervezetekből, agytrösztökből, környezetvédőkből és a Brexit ellenzőiből álló állítólagos „növekedésellenes koalíciót” okolt az első tory konferencián vezetőként tartott beszédében.

A CPRE vidéki kampányolói szerint a miniszterelnök a „hamis és félrevezető” beszédében „a gazdaság és a környezet között való választás illúzióját próbálta érzékeltetni”, míg Stephen Dorrell, a tory volt kabinetminiszter „orwelli”-nek bélyegezte Truss megjegyzéseit.

Boris Johnson kormányának egyik minisztere ezt mondta Truss „növekedésellenes koalícióra” vonatkozó állításával kapcsolatban: „A nyilvánvaló kérdés már csak az, hogy szerinte hány konzervatív párttag van benne?”

A fordulatokkal teli kaotikus konferenciát lezáró beszédében a miniszterelnök megígérte, hogy „mozgásba lendíti Nagy-Britanniát” a következő hetekben a miniszterek által bemutatásra kerülő töménytelen új szabályozás és szabálymódosítás segítségével.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után