Ezrek vonultak az utcára tüntetni London belvárosában a megélhetési válság miatt 1

Tüntetők ezrei vonultak London utcáira, hogy tiltakozzanak a nemzetet megbénító megélhetési költségek válsága ellen. A tiltakozók a Portland Place körül gyűltek össze, és felszólították a kormányt, hogy tegyen lépéseket és segítse a társadalom legkiszolgáltatottabb helyzetben levő szegmensét.

Ezrek vonultak az utcára tüntetni London belvárosában a megélhetési válság miatt 3

Onnan a tömeg a Parlament Square felé vonult tovább, ahol szónokok tartottak beszédeket és szóltak a tömeghez. A tüntetésen részt vevő tiltakozók bírálták az ellentmondásos Police and Crime Billt, amely sokan attól tartanak, hogy korlátozhatja az ilyen jellegű demonstrációkat a jövőben.

Ezrek vonultak az utcára tüntetni London belvárosában a megélhetési válság miatt 4

A tömegben transzparensek sokaságát lehetett látni olyan mottókkal, mint: „Szüntessétek meg a háborút, ne pedig a jólétet” vagy „Szüntessétek meg az üzemanyag-szegénységet, szigeteljétek le az otthonokat”.

Más táblákon ez volt olvasható: „Nővérek kellenek nem atomfegyverek”, „Ne mérgesek legyetek, hanem aktívak”…

A tömegben rengetegen fütyültek, éljeneztek és tapsoltak, miközben a demonstrálók hada Westminster felé kígyózott.

Ezrek vonultak az utcára tüntetni London belvárosában a megélhetési válság miatt 5

Hangos zene szólt, köztük a 9 To 5, az I Need A Dollar és a Money, Money, Money című számok is szóltak nagy hangszórókon, amit az egybegyűltek együtt énekeltek és többen táncoltak is.

A TUC szervezte a tiltakozást, miután a szakszervezet kutatása szerint a Nagy-Britanniában élő dolgozók átlag csaknem 20 000 fontot veszítettek 2008 óta többek közt annak köszönhetően, hogy a fizetés nem tartott lépést az inflációval.

Ezrek vonultak az utcára tüntetni London belvárosában a megélhetési válság miatt 6

A tüntetésen ott volt a 25 éves Ben Robinson is, aki egy lakhatási jótékonysági szervezetnek dolgozik a dél-londoni Brixtonban. Ő Azt mondta: „Vannak olyanok azok közt, akik bejönnek az irodáinkba, akiknek azt a döntést kell meghozniuk, hogy saját gyerekeiket etetik, és ők inkább kevesebbet esznek, hogy tudják fizetni az albérletet és a fűtést.”

Ezrek vonultak az utcára tüntetni London belvárosában a megélhetési válság miatt 7

“Ez egyszerűen nem egy olyan választás, amellyel bárkinek is szembe kellene néznie, pláne nem a világ negyedik legnagyobb gazdaságában.”

Majd hozzátette: „Szerintem a kormány nem érzékeli, hogy valójában mennyire rossz a helyzet, és milyen rossz lesz rövidesen, és hogy valójában azok az emberek, akiknek nincs elég pénzük, mennyire nehéz szituban vannak.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után