Csak pár percnyire a parlamenttől, London egyik legjobb indiai éttermében nem éppen hétköznapi étel került a palettára, melynek neve mókus curry.

squirrel2010a

A fűszeres szürke mókust a Cinnamon Club főszakácsa, Rakesh Nair adta az étlaphoz nemrégiben.

A különleges fogás elkészítéséhez a mókushúst koriander, szegfűszeg, fokhagyma, chilli és ananász lé keverékében pácolják, mielőtt megsütnék. A belsőségeket ezalatt megpárolják és a hús mellé borssal és hagymával és zöldségkörettel tálalják. Mindezt 22 fontért kóstolhatjuk meg.

squ1

A hely közkedvelt a politikusok körében. Az egyik első ember, aki kipróbálta az új mókus menüt, Mark Field, parlamenti képviselő volt.

„Az íze valahol a nyúl és a galamb közt van félúton. Nem hittem volna, hogy ennyi hús van rajta!” – mesélte a kedves kis állat eltüntetése után.

squ3

A mókus mostanában kezd újra divatba jönni az éttermekben, de egyébként régebben nem számított különlegességnek. Az étel mindössze két hétig lesz az étlapon egy TV műsorral való együttműködés jegyében, ami különlegesebb ételeket mutat be.

„Szeretjük kreatív, új ötletekkel meglepni vendégeinket, a mókusnak pedig nagyon finom, a nyúléhoz hasonló íze van, ezért úgy gondoltuk, miért ne kísérletezzünk vele kicsit a konyhában.” – mondta Mr. Nair.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/squirrel-curry-london-indian-restaurant-cinnamon-club-10032900.html