Mindenki szeme láttára löktek a sínek közé egy férfit a londoni metrómegállóban 1

10 év börtönbüntetésre ítélték azt a rasszista focidrukkert, aki egy lengyel építőmunkást a metrósínekre lökött a Bond streeti állomáson azért, hogy „javítsa a hírnevét” az Egyesült Királyságnak.

chriscole

Christopher Cole nekirohant az áldozatnak, David Pietraszeknek, és egy erőteljes lökéssel a sínek közé taszította, kevesebb, mint egy perccel azelőtt, hogy a metrónak az állomásra kellett volna érnie. Amikor a rendőrség kihallgatta, bevallotta, hogy tévesen azt hitte, Pietraszek orosz, és azért ment neki, meg hogy megbosszulja az orosz ultrák támadásait az angol drukkerek ellen a 2016-os foci eb-n. Összevissza vallomása közben még szóba hozta Lee Rigby meggyilkolását, valamint a britek kilépését az EU-ból, azt állítva a rendőröknek, hogy ő „azt csinálta, ami az országnak is a dolga lenne”, amikor a sínre lökte a férfit.

Végül aztán ma az Old Baileyben Richard Hone bíró 10 év börtönbüntetésre ítélte Cole-t, miután megnézte a biztonsági kamera sokkoló felvételeit. „Amit aznap este ittas állapotban csinált, az nem is egyedüli eset, a mozgólépcsőn is üldözte ártatlan áldozatát. A vallomása egyáltalán nem javított a helyzetén, mivel lényegében bevallotta, hogy a tettét lényegében bosszúként vagy elégtételként hajtotta végre, azzal az abszurd meggyőződéssel, hogy ezzel valamiféleképpen segíti az ország megítélésének javítását.” – mondta a bíró. Cole az ítélet kihirdetése után hüvelykujját felmutatva azt mondta, hogy „szép volt, egészség”, majd a cellájába kísérték.

https://www.youtube.com/watch?v=B2lf1jI8g-g

A támadást a biztonsági kamerák rögzítették, ahogyan Cole végig követi Pietraszekot, és megpróbál verekedést kiprovokálni. A lengyel férfi éppen munka után tartott hazafelé a Central vonalon, amikor látta, hogy Cole sértegeti az utasokat, így a védelmükben közbelépett. Amikor Cole mellkason lökte, és láthatóan „felspanolta” magát a verekedésre, Pietraszek megragadta a fejét, de aztán elengedte, és otthagyta. Ezután Cole végig követte, miközben leszállt a Bond Street állomáson, és megpróbálta balhéra bírni, majd végül egy erőteljes lökéssel a sínek közé taszította a Jubilee vonalán.

Pietraszek a peronon áll, várja a metrót, miközben ő (Cole), odafut hozzá, mellkason löki, ami miatt hátraesik.” – írta le az eseményt Ms Heer. A férfi súlyos zúzódásokat szerzett a hátára, valamint azt mondta, érezte, ahogy az elektromosság átfut a testén, ami a sínekben ment, de sikerült a metró érkezése előtt 30 másodperccel kimásznia a platformra. „Egyértelmű, hogy hozzáért a sínekhez, és a cipője mentette meg – gumiból készült lábbelit viselt.” – tette hozzá Heer. Cole elismerte a támadást a kihallgatáson, de ragaszkodott hozzá, hogy csak Pietraszek egóját akarta helyretenni a korábbi összezördülésük után. „Azt hitte, Pietraszek orosz, ő pedig még mindig haragudott az orosz drukkerekre az eb-n tanúsított viselkedésük miatt. Azt vette a fejében, hogy az angolokat mindenhol gyáváknak tartják, miközben mindenféle nemzet idejön, és azt csinál, amit akar.”

Elismerte, hogy bántotta az egóját, amikor Pietraszek tarkón ragadta, és azt mondta „helyre akarta tenni őt, hogy tudja, ilyet itt Angliában nem tehet”. „Úgy gondolta, a férfi majd kap egy nagy monoklit, és visszavesz az egójából.” – tette hozzá Heer. „Felbosszantotta a gondolat, hogy Pietraszek majd a barátaival azon röhög, hogy mit tett egy angollal.” Cole-nak már volt előélete, többször is elítélték nyilvános agresszió miatt, többek között egyszer egy taxisofőrt bántalmazott, és egy ambulancián dolgozó orvossal is erőszakos volt.

chriscole1

Peter Spary, a védelem ügyvédje szerint a vádlottnak nem volt semmiféle faji indíttatása, csak a túlzott büszkesége vezette tettére. „A xenofóbiát a peronon történtek után adták hozzá ízléstelenül a történtekhez.” – mondta.

Pietraszek az eset óta nehezen talál munkát, mivel fél metróval közlekedni, szorongással küzd és egyéb pszichés problémák is nehezítik életét a támadás óta. Cole elismerte, hogy szándékossággal elkövetett testi sértést hajtott végre, miután a szándékossággal elkövetett gyilkossági kísérlet vádját ejtették. A 10 éves büntetés felét le kell töltenie, mielőtt megfontolhatják a szabadlábra helyezését.   Forrás: Standard  Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után