Bombafenyegetést kapott a Ryanair egyik járata út közben 1

Egy 51 éves brit férfit letartóztattak Norvégiában, nem sokkal azután, hogy egy Ryanair járat bombafenyegetést kapott a levegőben tartózkodása közben, derült ki a rendőrség jelentéséből.

Bombafenyegetést kapott a Ryanair egyik járata út közben 3

A fenyegetést követően egy F-16-os katonai repülőgépet küldtek fel, amely a közismert európai fapados veszélyeztetett járatát az Osloi reptérre kísérte, irta a dán Védelmi Parancsnokság a Twitteren. A rendőrség már szerencsére teljesen ura a helyzetnek, és a férfit aki feltehetően  a fenyegetés mögött állt nem sokkal később le is tartóztatták.

A repülőgépet most a bombaszakértők fogják átvizsgálni – mondta a helyi rendőrség szóvivője, és azt is hozzátette, hogy szerencsére az összes utas épségben lejutott a járatról.

A Ryanair szóvivője csak ennyit közölt az incidens kapcsán:

„A London Stanstedből Oslo felé tartó Ryanair járaton a személyzet ma felfedezett egy üzenetet, amely szerint a fedélzeten potenciális biztonsági fenyegetés állhat fenn. A kapitány követte az előírásokat és a járat az oslói repülőtéren nem sokkal később biztonságosan földet ért.”

„A repülőgép landolt, majd az utasok evakuálását ezután azonnal megkezdték. A repülőgépet most a rendőrség, és a bombaszakértők egyaránt átvizsgálják. A rendőrség letartóztatta azt az 51 éves férfit, aki minden bizonnyal a fenyegetések mögött áll. A férfi egy brit állampolgár.” – olvasható a hivatalos közleményben.

A gép fedélzetén összesen 142 utas tartózkodott, plusz a személyzet – nyilatkozta a norvég médiának egy magas rangú rendõrtiszt.

Olav Unnestad, a helyi rendőri erők egyik magas rangú tisztje az alábbiakat mondta: „Az ügy kivizsgálását megkezdtük, és az elfogott személyt a lehető leghamarabb kihallgatjuk.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után