Mészárlás egy prágai egyetemen: egy fegyveres tüzet nyitott az emberekre, legalább 10 halott és több tucat sérült 1

Prága központjában egy fegyveres személy valóságos mészárlásba kezdett, amikor tüzet nyitott a környezetében lévőkre, amelynek következtében legalább 10 ember meghalt és további 30 ember megsebesült.

Mészárlás egy prágai egyetemen: egy fegyveres tüzet nyitott az emberekre, legalább 10 halott és több tucat sérült 3

A cseh fővárosban, a Jan Palach Square területén egy egyetemi épületben történt az incidens, amihez a fegyveres rendőröket azonnal riasztották a csütörtök délutáni órákban. A közösségi médiában megosztott képeken és videókon emberek tömegei láthatók, amint menekülnek a helyszínről, de előkerültek olyan fotók is,amin a Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karának épületén belül ajtók láthatók székekkel eltorlaszolva.

Mészárlás egy prágai egyetemen: egy fegyveres tüzet nyitott az emberekre, legalább 10 halott és több tucat sérült 4

A Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karának munkatársainak csütörtök délután kiküldött e-mailben az áll, hogy egy fegyveres tartózkodik az egyik épületben, ami miatt felszólították a személyzetet, hogy maradjanak a helyükön. „Ne menjen sehova, ha az egyik irodában tartózkodik, zárja be az ajtót, és helyezzen bútorokat az ajtó elé, kapcsolja le a villanyt” – áll az üzenetben.

A rendőrség közölte, hogy a teret lezárták, és felszólították a környéken lévő embereket, hogy hagyják el a környező utcákat, és maradjanak zárt térben. Kiürítették a Károly Egyetem filozófiai karának épületét – erősítette meg Bohuslav Svoboda prágai polgármester.

Mészárlás egy prágai egyetemen: egy fegyveres tüzet nyitott az emberekre, legalább 10 halott és több tucat sérült 5

Pavel Nedoma, a szintén a téren található Rudolfinum Galéria igazgatója a cseh köztelevíziónak elmondta, hogy az ablakból látott egy embert, aki fegyverrel lövöldözött a közeli, Moldva folyón átívelő Manes-híd irányába.

A CT24 cseh műsorszolgáltatónak így nyilatkozott: „Fent a Bölcsészettudományi Kar egyik épületében láttam, ahogy egy férfi fegyverrel a kezében állt, és a Mánes-híd felé lövöldözött. Sokáig néztem, mi történik a Rudolfinum belsejéből. Az épületben maradtam, és az egyik ablak mellett állva leskelődtem.”

Mészárlás egy prágai egyetemen: egy fegyveres tüzet nyitott az emberekre, legalább 10 halott és több tucat sérült 6

A prágai mentőszolgálat megerősítette, hogy összesen már 11 ember meghalt, köztük a fegyveres támadó is. A közlemény szerint körülbelül harmincan szenvedtek különféle sérüléseket, köztük kilenc személy állapota súlyos vagy életveszélyes.

A cseh rendőrség és a város mentőszolgálata egyelőre nem közölt további részleteket az áldozatokról sem pedig a sérültekről, de azt elmondták, hogy a fegyverest „kiiktatták”.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után