Hatalmas karácsonyi utazási káosz: lezárták a Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő „Csalagutat” 1

Az Eurotunnel összes járatát váratlanul törölték ma, miután a francia oldalon az utolsó pillanatban sztrájkot jelentettek be, ami most rengeteg ember karácsonyi utazási terveit húzza keresztbe.

Hatalmas karácsonyi utazási káosz: lezárták a Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő „Csalagutat” 3

Legalább 24 Eurostar vonatot töröltek, és további négy vonat pedig kénytelen volt visszatérni kiindulópontjára a sztrájk kezdetét követően. Az Eurotunnel honlapján közzétett közleményben ez áll: „Szolgáltatásunk felfüggesztésre került a szervezett munkabeszüntetés miatt. Tájékoztatjuk vásárlóinkat, hogy az incidens következtében webhelyünk jelenleg nem érhető el. Ha ma utazna, kérjük, válasszon másik szolgáltatást, vagy módosítsa a foglalását. Az ilyen jellegű események rendkívül ritkák, és hálásak vagyunk a türelmükért.”

A sztrájk a hírek szerint az alkalmazottak év végi bónuszának összege körül kialakult vita következménye, amelyet a szakszervezetek nem fogadtak el. Az Eurostar az utazással kapcsolatos fejleményekkel foglalkozó oldalán közölte, hogy a Londonba tartó és onnan induló vonatforgalom jelenleg szünetel, és minden járatot töröltek legalább 19 óráig.

A vonatüzemeltető társaság egyik közösségi média oldalán kitett bejegyzésében felszólított minden utast, hogy halasszák el az utazásukat, hozzátéve, hogy a holnapi járatokról sincs egyelőre információjuk.

„Az Eurotunnel franciaországi alkalmazottainak a szakszervezeti képviselőinek mai sztrájkja a szolgáltatás teljes megszakítását és termináljaink bezárását eredményezte Franciaországban és így az Egyesült Királyságban” – mondta az Eurotunnel-t kezelő cég, a Getlink szóvivője.

A cég hozzátette, hogy a szakszervezetek elutasították a vezetőség által bejelentett 1000 eurós (867 font) bónusz kifizetését, és az összeg megháromszorozását követelték. A cég szakszervezeti tisztviselőit egyelőre nem sikerült elérni, hogy nyilatkozzanak a történtek kapcsán.

Az utasoknak azt tanácsolják, hogy a legfrissebb információkért tekintsék meg az utazással kapcsolatos frissítéseket az Eurostar weboldalán.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után