A londoni rendőrség különleges alakulata ma egy szöktetési kísérlet közben lőtt le egy férfit Észak-Londonban, Wood Green-nél.

P-f1bb8812-c6f4-4c2a-b741-685846a0f231

Egy férfi életét vesztette, amikor a rendőri alakulat mesterlövésze tüzet nyitott rá a drámai szöktetési kísérlet során, mindössze néhány méterre a Wood Green-ben lévő bíróság épületétől. A szöktetési kísérletben résztvevő négy másik férfit letartóztatták. A Scotland Yard „egy jogosan őrizetben lévő személy megszöktetésének kísérletére történő összeesküvés”-nek nevezte a történteket.

A rendőrség alakulatai reggel 9 óra körül csaptak le. Három db lesötétített 4×4-es terepjáróval érkeztek a helyszínre a Bracknell Close-hoz, alig pár percre a wood green-i plázától és metrómegállótól.

25a4d265-e5b1-45f8-8720-ce7465816865

A szemtanúk beszámolói alapján a lelőtt férfi egyedül ült egy fekete Audiban, amikor a rendőrök körülvették.

„Úgy tűnt, vár valakire. Rengeteg rendőr termett ott hirtelen. Körülvették. Szerintem a rendőrség nagyon profin csinálta. Nagy volt a kiabálás. A holtteste közvetlenül a kocsi mellett volt.” – mesélte az egyik szemtanú.

„Elkezdett lövöldözni, erre a rendőrség kétszer mellbe lőtte. Leszedték, aztán elvitték a helyszínről.” – mesélte az 53 éves helyi lakos, Phil.

A Scotland Yard hivatalos jelentése szerint a Met Police Organised Crime Command és a Specialist Firearms Operational Command Unit nevezetű speciális egységek vonultak ki a helyszínre reggel, és egy férfit lelőttek tűzharcban, 4 másikat pedig letartóztattak. Két férfit a helyszínen, a Bracknell Close-nál, a másik kettőt pedig az akció keretein belül valahol máshol kapták el.

woodgreenshooting1112b

„Egy kocsiban ült, aminek égett a lámpája. Egyszer csak a semmiből megjöttek rendőrök és arrébb löktek. Aztán vettem észre, hogy a tetőkön is rendőrök vannak. Nyilván figyelték a pasast. Nagy kiabálás volt, majd egy hangos dörrenés. Utána kirángatták a kocsiból.” – mesélte egy másik illető, aki látta az eseményeket.

A mentők próbálták megmenteni a lelőtt férfit, de a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az akció a helyi bíróság épülete mellett zajlott le a Bracknell Close és az Olympus Grove kereszteződésénél. Akit lelőttek, az egy középkorú fehér férfi volt, a szemtanúk elmondásai alapján egy másik, akit letartóztattak fekete volt. Ez volt idén a második olyan rendőri akció, amiben valaki lövöldözésben életét vesztette.     Forrás: http://www.bbc.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]