A telefongyártó cégek által nyilvánosságra hozott adatok alapján készítette el több piackutató cég is azt a rangsort, amelynek első helyére a legtöbb okostelefont forgalmazó vállalat neve kerül.

bgr-best-smartphones-2013-1000

A tavalyi év utolsó negyedévére vonatkozóan idáig élen álló Samsung nem tudatta a nyilvánossággal külön okostelefon értékesítési adatait, csak egyben összes telefonos adatokkal együtt

Ennek köszönhetően három piackutató, elemző cég szerint az idáig kissé hátrébb rangsorolt Apple átvette az uralmat.

Vannak viszont, akik másképpen vélekednek. Az IDC szerint még mindig a Samsung uralja a piacot, még ha az Apple csak minimális hátránnyal van lemaradva a dél-koreai cég mögött.

Az IDC szerint a Samsung többfrontos fejlesztéseinek köszönhetően állhat a ranglétra élén. A folyamatos újítások tömkelege létfontosságú a cég számára, hiszen nem csak az Apple az egyetlen valamire való konkurencia. A feltörekvő kínai gyártók egyre stabilabb készülékeket dobnak piacra és árviszonylatban továbbra is kedvezőbb mutatókkal rendelkeznek.

Az IDC szerint nyilvánosságra hozott adatok alapján az Apple piaci részesedése 19,85 % míg a Samsungé 20,01 %. Ami eladott eszközöket tekintve az amerikai cégnél, saját bevallásuk szerint
74,5 milliót jelent, az a dél-koreaiaknál 75,1 millióra rúg ki az IDC szerint.

zdnet-idc-q4-2014-apple-samsung
mobilgyártók piaci részesedése és eladott példányszám

Az adatok tükrében jelen pillanatban a Samsung szakítja át a képzeletbeli szalagot. Viszont az IDC amellett, hogy a Samsungot nevezi meg biztos győztesnek, közleményében azt is felvázolta, hogy a folyamatos fejlesztések és frissítések ellenére ez az egyetlen okostelefont gyártó cég, amely a tavalyi évhez képest kevesebbet forgalmazott.

Ennek tükrében, ha a Samsung nem alkot valami kimagaslóan egyedit, rövid időn belül az Apple veheti át a képzeletbeli stafétabotot.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.zdnet.com/article/idc-apple-samsung-smartphones-q4-2014/