koronavírus teszt

Végre sikerült kifejleszteni és egész Európában el is fogadták az első koronavírus tesztet, ami az antitestek jelenlétét mutatja ki a szervezetben, és a hírek szerint 99%-nál is magasabb a pontossága.

koronavírus teszt

Az Abbot multinacionális orvostechnikai eszközökkel foglalkozó cég, amelynek brit székhelye Maidenheadben található, azt várja, hogy május végére több millió laboratóriumi tesztet küld szét Európa minden országába. A vállalat diagnosztikai tesztjének CE minősítése van, amely igazolja, hogy megfelel az EU biztonsági szabályainak, és mostantól az Egyesült Királyság laboratóriumaiban is felhasználhatók az antitestek kimutatására, a koronavírussal fertőzött személyeknél.

A teszt azonosítja az IgG fehérjét, amelyet a szervezetünk termel, miután koronavírussal fertőződött, és ez a fehérje hónapokig vagy akár évekig is benne maradhat az emberi testben. A tesztek a kísérletek során az Abbot elmondása szerint, az esetek több mint 99%-ában pontosak voltak, 14 nappal azután, hogy a tesztalanyoknál tünetek jelentkeztek.

Az Európában kifejlesztett új teszt szerencsére kompatibilis az Egyesült Királyság laboratóriumaiban lévő gépekkel, így azonnal el is lehet kezdeni őket használni. Az antitest tesztelés döntő jelentőségű a koronavírus-fertőzésben szenvedő és a már immunis korábbi betegek azonosításában, mivel ez lehetővé teheti majd számukra, hogy visszamenjenek dolgozni, és szintén fontos lehet az NHS munkavállalói és más kulcsfontosságú munkaköröket betöltő személyek számára egyaránt.

A fertőzött és a már gyógyult koronavírusos betegek széles körű tesztelésének bevezetése valószínűleg kulcsfontosságú eleme lesz a március 23-án bevezetett kijárási korlátozások megszüntetésében is.

„Az Abbott arra összpontosít, hogy a COVID-19 teszteket a lehető leggyorsabban forgalomba hozhassa, hogy ezzel is segítse a járvány minél gyorsabb megszüntetését. Büszkék vagyunk arra, hogy azonnal el tudjuk juttatni mindenkihez az antitestes tesztünket, mivel ezek segítenek majd kideríteni, hogy ki az aki már elkapta és ki az aki még nem. Együttműködünk az NHS-szel, a közegészségügyi szervezetekkel és az Egyesült Királyságban működő magánlaboratóriumokkal is annak érdekében, hogy ezt a tesztet itt is minél előbb használni lehessen.” – nyilatkozta Mike Clayton, az Abbot ügyvezető igazgatója.

Az egészségügyminiszter elmondta a tegnapi Downing Street-i sajtótájékoztatóján, hogy a 65 év feletti emberek és családtagjaik mostantól jogosultak lehetnek tesztelésre, valamint azok az emberek is, akiknél jelentkeztek koronavírus tünetei, illetve akik továbbra is bejárnak a munkahelyükre dolgozni.            Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után