Completed Tax Return being dutifully put in an envelope to post back to HMRC Revenue and & Customs

Azok, akik késve adták le az adóbevallásukat, az HMRC nemrégiben közzé tett hivatalos jelentése szerint jó eséllyel elkerülhetik a £100-os bírságot.

A büntetést azonban csak azoknak nézik el, aki „elfogadható” indokkal tud szolgálni, hogy miért késett el a bevallás leadásával. A fejlemény egy kiszivárogtatott emlékeztető miatt került nyilvánosságra, és akár 890,000 embert is érinthet.

A brit adóhivatal szóvivője elmondta, hogy inkább a nagyobb adócsalások kiküszöbölésére szeretnék használni az energiáikat és a rendelkezésre álló erőforrásokat.

A Telegraph jelentése szerint a kiszivárgott memóban arra kérik fel az alkalmazottakat, hogy engedjék el a büntetését minden további vizsgálat nélkül mindazoknak, akik az elkésett leadás után fellebbeztek a bírság ellen, és indokaik elfogadhatóak.

Az Adóbevallásról itt olvashattok részletesebben.

Az elektronikus formában leadható adóbevallások utolsó határideje január 31. volt, és a hivatalos adatok szerint majdnem 900,000 embernek nem sikerült időben leadnia. A félreértések elkerülése végett, ez a probléma az alkalmazottakat nem érinti, ugyanis helyettük a munkáltató megcsinálja a bevallást, így rájuk ilyenfajta felelősség nem hárul.

Az HMRC a honlapján segítségképpen még ki is listázta, hogy mely indokok elfogadhatóak. Ez gyakorlatilag olyan, mintha a vizsgához megadták volna a javítókulcsot.

A jelek szerint az adóhivatalnak nincs elegendő alkalmazottja, hogy mindenkit megbüntessen, a konzervatív kormány programjában pedig az adócsalások visszaszorítása elég előkelő helyen volt, tehát úgy tűnik, a kishalak most elúszhatnak, mivel az HMRC a nagyobb szabású csalókra és szabálysértőkre próbál koncentrálni. Senki ne felejtse el azonban, hogy ehhez előbb le kell adni a bevallást, még ha késve is.   Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-32941425

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára