A Franciaországot és Angliát összekötő vasúti alagúton keresztül próbált meg 150 elkeseredett bevándorló Nagy-Britannia területére bejutni.

_84049412_84049406

A Channel Tunnel-nek késleltetnie, majd ideiglenesen szüneteltetnie is kellett a két ország közt közlekedő járatait, miután a francia oldalon Calais-nál tiltott területekre hatoltak be, és megpróbálták elérni az alagút bejáratát. A vállalat szóvivője azonnali intézkedéseket sürget a hatóságoktól, hogy megvédhessék az alagutat, és pontot tehessenek a bevándorlókérdés végére.

A bevándorlók hosszú hónapok óta problémát jelentenek, és egyre agresszívebben próbálnak átjutni a francia-brit határon. A leggyakoribb módszerük a kompokhoz sorban álló kamionokra való felmászás, és a rakomány közt való bujkálás. Péntek este nagyjából 150 bevándorló, végső elkeseredésében a Franciaország és Nagy-Britannia közt, a csatorna alá épített vasúti alagútba próbált meg bejutni.

_83972946_027751227-1

A csürhe sáskaraj módjára támadja meg a sorban álló kamionokat, és bemásznak a rakomány közé annak reményében, hogy nem veszik őket észre. Hasonló „taktikával” próbáltak meg bejutni az alagútba is, szerencsére sikertelenül. Csaknem 18,000 bevándorlót tartóztattak le 2015 első felében, de a számuk nem a kar fogyni. Olaszországból egyes források szerint már több, mint 60,000 menekült jutott át csónakokon Franciaországba.

Sajnos az embercsempészet is egyre nagyobb problémákat okoz, éppen ezért tavaly Nagy-Britannia jelezte, hogy a következő 3 év folyamán összesen 12 millió fonttal támogatja a franciákat a bevándorlók problémájának megoldása végett. Többek közt egy 5 méter magas kerítést is építeni fognak az átkelőhely, és az odavezető autópálya szakasz köré. Remélhetőleg hamarosan sikerül gátat szabni ennek a modern népvándorlásnak, mert láthatóan egyre nagyobb terhet rak az európai országok vállára.

Facebook csoportunk  már 5,000 fős. Gyere te is!

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-kent-33393593