Megnyíltak Angliában az oltási „megaközpontok” (az első fotók) 1

Anglia területén összesen hét óriási oltási csomópont nyitotta meg kapuit a hétfői napon. Ezen központok lehetővé teszik, hogy kb félpercenként egy ember megkapja az oltást, ami nagyban felgyorsítja a lakosság beoltásának ütemét.

Megnyíltak Angliában az oltási „megaközpontok” (az első fotók) 3

A 88 éves Moira Edwardst volt az első személy, aki megkapta a koronavírus elleni vakcinát a surrey-i Epsom versenypályán ami a mai napon megnyílt tömeges oltási helyek egyike.

Megnyíltak Angliában az oltási „megaközpontok” (az első fotók) 4

Ms. Edwards, a surrey-i Cobham-ből, akit lánya Clare Edwards kísért el a központba, azt mondta, hogy „rendkívül fontos” számára, hogy megkapta az oltást. Hozzátette, hogy: “Ez az oltás még egy lépéssel közelebb visz ahhoz, hogy újra együtt lehessek a családommal és jó alaposan megölelgethessem őket.”

Megnyíltak Angliában az oltási „megaközpontok” (az első fotók) 5

Az Ashton Gate futballstadion Bristolban, az Excel Center, ahol a londoni Nightingale kórház található, a Newcastlei Center for Life, a Manchesteri Tenisz- és Futballközpont, a Stevenage-i Robertson House és a Birminghami Millennium Point az első néhány a megnyíló nagy oltási helyszínek közül, amelyek elsőként a 80 év fölöttiek, valamint az egészségügyi dolgozók számára biztosítják a vakcina tömeges beadásának lehetőségét.

Megnyíltak Angliában az oltási „megaközpontok” (az első fotók) 6

Több fotó is készült, hogy hogyan néznek ki ezek a helyszínek belülről. A hét második felében pedig a központok mellett több száz körzeti orvosnál, újabb kórházakban, és egyes patikákban is elérhetővé válik a lakosok számára az oltás. Nagy-Britannia területén így összesen már nagyjából 1200 különböző hely lesz majd, ahol a vakcinát megkaphatjuk, ha akarjuk természetesen.

Megnyíltak Angliában az oltási „megaközpontok” (az első fotók) 7

A brit kormány azt tűzte ki célul, hogy február közepére 15 millió felnőttet oltanak be, és legkésőbb őszre minden felnőtt számára elérhetővé válik a vakcina. Az oltási programért felelős miniszter Nadhim Zahawi gyorsan hozzátette nyilatkozatában, hogy természetesen „nem lesz kötelező az oltás, és a kormány nem akarja rákényszeríteni senkire.” Elmondása szerint az lenne az ideális, ha az emberek maguktól látnák meg az oltás fontosságát és értékét.

Megnyíltak Angliában az oltási „megaközpontok” (az első fotók) 8

Forrás

Megosztás