Letartóztattak egy Covid tagadó nőt Angliában, mert "nem volt hajlandó felkelni a padról" 1

Egyre több a sokak által megkérdőjelezett rendőri intézkedés a szigetországban. Egy Covid-tagadó nőt bilincsben vittek el, mert nem engedelmeskedett a rendőrök kérésének, és nem volt hajlandó felállni a padról a bournemouthi tengerparton.

Letartóztattak egy Covid tagadó nőt Angliában, mert "nem volt hajlandó felkelni a padról" 3

A közösségi médián megosztott videón hallani lehet a nőt, ahogy a több, őt körülvevő rendőrtől kérdezi, miért kellene teljesítenie az utasításukat. „Nem hiszek ebben a vírusban, nem tudják bebizonyítani, hogy létezik, és mégis kényszeríteni akarnak, hogy menejek el innen. Bizonyítsák be nekem, hogy létezik, és most azonnal hazamegyek.” – mondja a nő az egyik videón.

Ezután kijelentette, hogy nem „sértett meg semmilyen törvényt”, és azt állította, hogy a rendőrök azok, akik nem engedik elmenni onnan. A második videón aztán az látható, hogy ugyanazt a nőt megbilincselik és elvezetik a rendőrök, miközben az odagyűlt bámészkodók egyre csak azt kérdezgetik, hogy mi történik.

Letartóztattak egy Covid tagadó nőt Angliában, mert "nem volt hajlandó felkelni a padról" 4

A rendőröket kérdezgető embereknek az asszony nemes egyszerűséggel csak annyit válaszol: „Egy padon ültem.” Ezután többen követték az asszonyt, miközben a járőrök elvezetik és egyikük azt mondta nekik: „Ez undorító, mit csinálnak maguk? Mit csinált ez a szegény nő?”

Egy másik szemtanú, akik végignézte az egész jelenetet azt mondta, hogy a parton egy lockdown ellenes gyülekezés volt és a rendőrök azért jöttek ki a helyszínre, hogy szétoszlassák a népet. Ezért kértek fel mindenkit aki a környéken volt, függetlenül attól, hogy az esemény résztvevője vagy sem, hogy menjenek haza. Egy másik videofelvételen egy másik nő is ott volt még a rendőrökkel, aki könnyes szemmel magyarázza a rendőröknek, hogy azért sem adja meg nekik a személyes adatait. „Én csak itt ültem ezen a padon és kávéztam, hát mi ebben az antiszociális?” – magyarázza a felvételen.

Mark Callaghan főkapitány-helyettes a Metro.co.uk-nak azt mondta, hogy a letartóztatásokra a környéken tervezett tiltakozás kapcsán került sor. Azt állította, hogy az esetről készült videofelvételeket a tüntetők készítették, és szándékosan manipulálva lettek, a letartóztatott személyek pedig szerepet játszottak, hogy rossz színben tüntessék fel az intézkedő rendőröket.

Mr. Callaghan azt is elmondta, hogy ha az emberek megtagadják a rendőrök azon kérését, hogy adják meg adataikat, akkor a járőröknek nem igazán marad más választásuk mint a letartóztatás… Hozzátette azt is, hogy többek közt az a nő is, akit letartóztattak, egy tüntetésen vett részt, amit ugye jelenleg nem szabad, és a rendőrség már előre szólt a szervezőknek hogy ne csinálják. Ennek ellenére mégis csak volt egy lockdown ellenes tüntetés, csak amikor jöttek a rendőrök, akkor két fős csoportokra bomolva mindenki kereket oldott, és a padoknál a rendőrök által utolért két hölgy is közéjük tartozott. Állítása szerint a járőrök korábban a nap folyamán már rájuk szóltak, hogy menjenek haza. A videókon szereplő személyeket végül szabadon engedték, de mindannyian meg lettek bírságolva.         Forrás

Megosztás