Megkapják-e a 400 GBP energiaszámla támogatást, akik albérletben élnek, és hogyan és hány részletben fogják azt kiosztani az embereknek Angliában? 1

Háztartások ezrei kapnak 400 font energiaszámla-kedvezményt október hónaptól, hogy segítsenek nekik megküzdeni a megélhetési költségek drasztikus emelkedésével.

Megkapják-e a 400 GBP energiaszámla támogatást, akik albérletben élnek, és hogyan és hány részletben fogják azt kiosztani az embereknek Angliában? 3

A 400 GBP-t összesen hat részletben fizetik majd ki e hónaptól kezdődően méghozzá úgy, hogy a jogosultak az energiaszámlákra októberben és novemberben 66 GBP, decembertől 2023 márciusáig pedig havi 67 GBP kedvezményt fognak kapni.

Az albérletben élők is jogosultak a 400 GBP energiaszámla-kedvezményre – függetlenül attól, hogy az adott személy közvetlenül fizeti a számlákat, vagy a fizetendő számláit a bérleti díj magában foglalja. Az albérlőket korábban kizárták a támogatási csomagból, de a csomagot a múlt hónapban kiterjesztették rájuk is és az úgynevezett park homeokban élőkre is.

A jótékonysági szervezetek korábban arra figyelmeztettek, hogy az olyan bérlők, akiknek a számláit a tulajdonosaik fizetik és azok benne vannak a bérleti díjban, lemaradhatnak erről a kedvezményről, ami pedig nagyon nem volna fair. A kormány azonban megerősítette, hogy az új törvények az Energy Bills Support Scheme (EBSS) részeként biztosítják, hogy az „all-inclusive” bérlőkkel rendelkező landlordoknak továbbítaniuk kell a 400 GBP energiaszámla visszatérítést.

A jogszabályt azután vezették be, hogy a Citizen’s Advice arra figyelmeztetett, hogy 585 000 háztartás „a bérbeadó jóindulatára lesz utalva”, mivel a kedvezményt közvetlenül a számlafizetőnek adják. Dame Clare Moriaty, a Citizens Advice vezérigazgatója korábban azt mondta: „Létfontosságú, hogy a kormányzati támogatás eljusson azokhoz az emberekhez, akiknek azt végső soron szánták.”

“A kormánynak világos útmutatást kell előterjesztenie a landlordok számára, hogy a bérlők ne maradjanak le a közelgő 400 GBP energiaszámla támogatásról.” – tette hozzá.

Az albérlőknek körülbelül 13%-a fizeti az energiaszámláját a havi bérleti díj részeként a landlordjának.

A 400 font kedvezmény megszerzésének módja attól függ, hogyan fizeti valaki a számláját, és melyik energiaszolgáltatónál van. Ha közvetlenül fizeti a számláit, akkor automatikus levonást kaphat a számláinak a végösszegéből, vagy kifizetheti azokat a szokásos módon, és később pénzvisszatérítést kaphat.

Ha a számláink benne vannak a bérleti díjban, akkor a landlord vagy átadja nekünk a pénzt közvetlenül, vagy csökkenti a számláink összegét – célszerű ezügyben mindenkinek beszélnie a landlorddal, hogy megtudja, hogyan kapja meg a támogatást.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után