Meghalt II. Erzsébet királynő! 1

96 éves korában meghalt II. Erzsébet királynő, Nagy-Britannia leghosszabb ideig trónon lévő uralkodója.

Meghalt II. Erzsébet királynő! 3

Fia, a walesi herceg automatikusan követi őt a trónon, aki az Egyesült Királyságban és több mint tucatnyi Nemzetközösségi nemzet felett uralkodik majd – erre a szerepre a most 73 éves férfi egy életen át készült.

A királynő szeptember 8-án, csütörtökön halt meg a skóciai Balmoralban, miután 70 évet töltött a trónon, megelőzve minden elődjét, és mindeközben hosszú élete során végignézhette a társadalmi és politikai életben bekövetkezett hatalmas változásokat.

A Buckingham-palota ezt közölte az uralkodó halálát követően: „A királynő békésen halt meg Balmoralban ma délután. A király és a hitvese ma este Balmoralban marad, és holnap térnek majd vissza Londonba.”

Korábban csütörtökön a Buckingham-palota bejelentette, hogy a királynőt orvosi felügyelet alá helyezték, mivel az orvosok aggódtak az egészségéért.

Az elmúlt hónapokban egyre inkább egy sétapálcára támaszkodott feladatai ellátásához, és kénytelen volt lemondani néhány eseményt is ahol megjelent volna.

Elhalálozása miatt egy egész nemzet borul gyászba több évtizedes elkötelezett szolgálatát követően.

Őfelsége 17 hónappal férje, Edinburgh hercegének halála után hunyt el, akivel 73 évig volt házas.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után