Megérkezik az igazi tél Nagy-Britanniába: még Londonba is havat jósolnak 1

Nagy-Britannia legnagyobb részén (végre) havazásra is számíthatunk a héten, ugyanis a sarkkör felől érkező légtömegeknek köszönhetően igencsak le fog hűlni a levegő a szigetország tejes területén. Az igazán nagy hidegeket a következő hétre jósolják, de most hétvégén is mínuszba megy majd a hőmérő higanyszála jó pár helyen.

3215158

Az észak felől érkező hideg idő, szerda-csütörtök magasságában éri majd el az országot, és az addigi enyhe idő jóval hidegebbre fordul. A hét második felében országszerte mindenhol előbb eső, havaseső várható, és ahogy tovább hűl a levegő péntekre, hóesés is valószínű. A lehűlés északi irányból terjed szét az ország fölött, ezért előbb az északi területeket éri majd el a csapadék, így a havazás is valószínűbb és hamarabb is fog bekövetkezni Skóciában és Anglia északi felén.

„A csapadékos időjárás a csütörtöki nap folyamán dél felé fog húzódni, és az ország nagy részére kiterjed majd. Ennek következtében nemcsak hideg lesz, de sok helyen havaseső, és néhol havazás is elképzelhető majd.” – nyilatkozta a Met Office egyik szóvivője.

A hőmérséklet nem fog nagyon mélyre süllyedni, a leghidegebb pénteken lesz, amikor nap közben 3-4 fokig esik majd a hőmérséklet, és a késő esti, kora reggeli órákban esik majd le 0 fok környékére, valamint helyenként, leginkább lakott területen kívül lehet majd mínuszokra számítani.

elso-ho

Az hogy Londonban havazni fog, attól, hogy a Met Office megjósolja, még nem biztos, de van rá esély, azonban a havas eső inkább valószínű. Azonban az ország számos többi részén, főleg ahogy északabbra haladunk, eshet majd pár centi hó pénteken. A hőmérsékletet a szeles időjárás miatt még hidegebbnek fogjuk majd érezni.

A következő hét második felére még nagyobb hidegeket mondanak, a meteorológiai intézet szóvivője azt nyilatkozta, helyenként mínusz 10 fok is lesz Nagy-Britanniában. Az utóbbi napokban egész Európát elérte egy nagyobb hideg légtömeg, aminek köszönhetően súlyos mínuszokat mértek mindenfelé. Törökörszág és Görögország egyes részein is havazott, Lengyelországban pedig -20C alá is beesett a hőmérséklet egy-két területen.   Forrás: independent   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után