Szigorították a vezetés szabályait az Egyesült Királyság területén – különösen a telefonozásra és a gyerekülésre vonatkozókat.

_65234511_karmalicard

Akit elkapnak, hogy vezetés közben használja a telefonját, annak az eddigi büntetőpontok kétszeresét fogják adni, tehát a 3 helyett 6-ot, vagyis jóval nagyobb lesz az esély rá, hogy elveszik a jogosítványát. A háttámla nélküli gyerekülést pedig csak azok a gyerekek használhatják, akiknek a testsúlya több, mint 22 kg. Ezek a szigorítások az előszelei törvénymódosítások egész sorának, melyet ebben az évben terveznek bevezetni. Ezek között lesz például, hogy a 25 év felettiek minimum órabére emelkedni fog, vagy hogy igyekeznek majd bátorítani a tanonckodást.  Emellett a kis dobozos cigarettákat is betiltották, és a dohányzás kapcsán is több fontos változás volt, amiről itt olvashatsz.

A vezetők tehát 6 büntetőpontot fognak kapni 3 helyett, ha a rendőrök elkapják, hogy mobilt, vagy bármely „internetezésre alkalmas eszközt” használ a volán mögött. Ez az emelés azért is lényeges, mert ha a friss jogosítvánnyal rendelkezők az első két évben 6 hibapontot, vagy annál többet kapnak, bizonyos időre elveszítik a vezetési engedélyüket.

A motorosokat akár 200 fontra is megbüntethetik hasonló dologért. 2015-ben 22 halált, és 99 sérülést okozó közúti baleset történt, amely kapcsolható volt mobilhasználathoz vezetés közben. Például egy teherautósofőrt, Tomasz Krokert 10 év börtönbüntetésre ítélték, miután egy nő és 3 gyermek halálát okozta azzal, hogy az út mellett álló kocsijukba hajtott, miközben a telefonjára figyelt.

pa-mobile-phone-driving-handheld

Az új törvények értelmében a háttámla nélküli gyermeküléseket csak akkor lehet használni, ha a gyerek magasabb, mint 125 cm, és a testsúlya meghaladja a 22 kg-ot. A Confused.com szerint egyébként a szülők mindössze 13%-a értette meg elsőre az új szabályozást. Az összehasonlító oldal szerkesztője szerint a kormánynak egyszerűsíteni kéne az üzenetet.   Forrás Hirdetőknek: [email protected]