Már Londonban és Észak-Angliában is a háztartások vegyülésének betiltását tervezi a kormány 1

Nemrégiben napvilágot látott hírek szerint a brit kormány újra bevezetheti rövid időn belül azt a szabályt, melynek értelmében a külnböző háztartásokban élő személyek egyáltalán nem találkozhatnak egymással sem kint a szabadban sem otthonaikban. Hasonló intézkedések már érvényben vannak elszórtan az ország több területén, azonban most Londonra és Anglia északi részére is kiterjesztenék.

Már Londonban és Észak-Angliában is a háztartások vegyülésének betiltását tervezi a kormány 2

Az egyelőre csak tervben levő új intézkedések alapján az összes bárnak, étteremnek és kocsmának első körben két hétre kellene bezárnia, míg a háztartásokat korlátlan időre eltiltanák a más háztartásokból való személyekkel történő érintkezéstől, olvasható a Times egyik friss cikkében.

A hírek szerint a kormány egyelőre hagyná, hogy az iskolák, irodák és üzletek továbbra is nyitva maradhassanak.

Állítólag ezt az opciót a múlt héten mutatták be a kabinet Covid-19 stratégiai bizottságának, mielőtt az új korlátozások életbe léptek volna, ideértve azt az intézkedést is, mely szerint minden vedéglátóhely csak este 10-ig lehet nyitva.

„A nemzet és a párt nem állt még készen arra a múlt héten, hogy ennél messzebbre  menjünk. Nem volt elég széles körű egyetértés annak kapcsán, hogy a második hullám mennyire komoly veszélyt jelent. Szigorúbb intézkedésekre van szükség a társadalmi interakciók terén. Bizonyos területeken ez elkerülhetetlen, elég ha csak vetünk egy pillantást a számokra.” – nyilatkozta egy magát megnevezni nem kívánó kormánypárti forrás.

London legalább egy tucat kerületében meredek emelkedés tapasztalható a fertőzöttek számát illetően – derült ki a Public Health England legfrissebb adataiból. Hétfőtől új lokális kijárási korlátozások, további szigorítások és emellett keményebb bírságok is életbe lépnek azoknak, akik nem vonulnak karanténba amikor kellene. Mostantól mindenkit törvény kötelez a karanténra, ha pozitív a koronavírus tesztje, ellenkező esetben 1000 fontos büntetésre számíthat. Az új szabályokról bővebben itt olvashattok.

A kormány adatai szerint vasárnap a szigetországban újabb 5,693 személy tesztje lett pozitív. Matt Hancock egészségügyminiszter elmondta, hogy a kormány “nem habozik” majd további intézkedéseket bevezetni, ha a fertőzöttek száma továbbra is növekszik.

„Mindannyiunknak kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy az új fertőzések száma csökkenjen és szeretteinket megvédjük. Az esetek számának növekedésével feltétlenül cselekednünk kell… Ezek az egyszerű lépések óriási változást hozhatnak a vírus terjedésének megfékezésében, de ha az esetek száma tovább növekszik, nem fogunk habozni ha további intézkedések bevezetésére lesz szükség.” – mondta.

Eközben a miniszterekre más irányból is egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy vizsgálják felül a kocsmák, bárok és éttermek korai, este 10 órás záróráját, ugyanis ez azt eredményezi, hogy a bulizó fiatalok így az utcákon hőbörögnek, mulatoznak ahelyett, hogy hazamennének.       Forrás

Megosztás