korlátozások szigorítások lockdown Anglia

A hírek szerint Boris Johnson és kormánya az észak-angliai kocsmák és éttermek újbóli bezárására készül. A miniszterelnök az értesülések szerint a mai nap folyamán új korlátozásokat jelent majd be a vendéglátóiparra vonatkozóan főleg Anglia északi felén, ahol a koronavírusos fertőzöttek száma ismét rohamosan növekszik.

korlátozások szigorítások lockdown Anglia

Az új szigorítások többek közt olyan nagyvárosokra is vonatkoznak majd, mint Manchester, Liverpool, Newcastle és Nottingham a Financial Times értesülése szerint. Úgy tudni, hogy a miniszterek az új intézkedésekről legkésőbb hétvégéig dönteni fognak. A The Sun egyik cikkében az is elhangzott, hogy a vendéglátásra vonatkozó korlátozások már hétfőtől hatályba léphetnek.

Az újság szerint Rishi Sunak pénzügyminiszter vázolni fog egy tervet az érintett vállalkozások és munkavállalók megmentésére. A miniszterelnök ellen eközben a kormánypárt tagjainak egy része a lakosság egy jelentős részével karöltve lázadozik az angli este 10 órás „takarodó” ellen.

Annak ellenére, hogy a konzervatív párton belül egyre nagyobb a nyugtalanság és egyre több az ellentét az emberek szabadságjogainak korlátozása miatt, állítólag Mr. Johnson köti az ebet a karóhoz, és mai bejelentésével tovább szorítja majd a hurkot az emberek és a vállalkozások nyaka körül.

Az ország északi felének jelentős részén már most is komoly korlátozások vannak érvényben, de a fertőzöttek száma így is hétről hétre tovább emelkedik. A szigorúbb intézkedések úgy tudni az egész vendéglátóipart bezárásra kényszerítik majd, ugyanakkor az iskolák, irodák és üzletek egyelőre nyitva maradnak. A miniszterek véleménye megosztott a fodrászok, edzőtermek és szabadidős központok sorsát illetően.

Mr. Johnson várhatóan a jövő héten bemutat majd egy egyszerűsített háromszintű korlátozási módot a lokális szigorítások egyszerűsítése végett amit már most a „3as szabály” néven emlegetnek. Állítólag az 1. szint területein a jelenlegi társadalmi elhatárolódási intézkedések maradnak majd érvényben, és a jelenlegi hatos szabály, a 2. szintű korlátozások területein a háztartások nem vegyülhetnek majd egymással, a 3. szint területein pedig a vendéglátóiparnak is teljesen be kell zárnia.

Eközben Skóciában Nicola Sturgeon megtiltotta a kocsmáknak és éttermeknek, hogy alkoholt árusítsanak (kivétel elvitelre). Ez az intézkedés péntéktől lép érvénybe 16 napra. Matt Hancock egészségügyminiszter utalt arra is, hogy a kormány hasonló tervek bevezetésén gondolkodik a szigetország többi részén is.     Forrás

Megosztás