Magyarország is rákerül Anglia karantén listájára !!! 1

Portugália és Magyarország is felkerül az Egyesült Királyság karanténlistájára, míg Svédországgal utazási folyosót hoztak létre – jelentette be a közlekedési miniszter.

Magyarország is rákerül Anglia karantén listájára !!! 3

Grant Shapps bejelentése szerint az említett két ország mellett a Francia Polinéziából az Egyesült Királyságba visszatérő utasokra szintén 14 napos karantén vár.

Azonban az Azori-szigetekről és Madeiráról, Portugália két autonóm régiójából visszatérő személynek nem kell karanténba kerülnie a kormány új, szigetekre vonatkozó szabályai szerint. Az új korlátozások mind szeptember 12-én, szombaton hajnali 4 órakor lépnek életbe.

Shapps hozzátette: „Az Egyesült Királyságba visszatérő összes személynek a törvény szerint ki kell töltenie az utaskereső űrlapot. Ez létfontosságú a közegészség védelme és annak biztosítása érdekében, hogy az emberek betartsák az önelszigetelésre vonatkozó szabályokat. Bűncselekmény, ha valaki nem tölti ki az űrlapot, ugyanis a karanténban levőket szúrópróbaszerűen ellenőrzik.”

Shapps a héten azt is bejelentette, hogy az Egyesült Királyság már képes karantén korlátozások hozzáadására és eltávolítására bizonyos szigetekre vonatkozóan is, ha koronavírusos fertőzöttek aránya eltér az ország többi részétől. Hét görög szigetet, Lesvost, Tinost, Serifost, Mykonost, Krétát, Santorinit és Zakynthost hivatalosan is felvették az Egyesült Királyság karanténlistájára szeptember 9-én hajnali 4 órától, míg Görögország többi részéről az Egyesült Királyságba visszatérőknek továbbra sem kell 14 napra elszigetelniük magukat.

Shapps azt is kifejtette, hogy az Egyesült Királyság és bizonyos régiók közötti utazási folyosók csak ott hozhatók létre, ahol az adott területnek „természetes határai vannak, mint például egy szigetnek”, mivel a fertőzés kockázata ennek köszönhetően „jelentősen csökken”.

Az újonnan a listához adott országok ahonnan Angliába érkezve újra van karantén:

  • Francia Polinézia
  • Magyarország
  • Portugália (az Azori-szigetek és Madeira kivételével)
  • Réunion

Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után