Magyar szervezésű Online tanfolyamok indulnak Nagy-Britanniában lakberendezés témakörben, angol vagy akár magyar nyelven is 1

Nagy Britanniában egy új Lakberendezési Online Iskola kezdte működését, amely megoldást jelent sokak számára akik ebben a szakmában szeretnének érvényesülni és akár saját vállalkozásba is kezdeni. Az iskola alapítójával, Bozsír Kornéliával beszélgettünk el a napokban.

Magyar szervezésű Online tanfolyamok indulnak Nagy-Britanniában lakberendezés témakörben, angol vagy akár magyar nyelven is 3

Milyen ötlettel alakult meg az Interior Design Academy?

–          15 éve dolgozom ebben a szakmában és természetesen rendszeresen jártam én is különböző tanfolyamokra, szemináriumokra, ugyanis ez a szakma folyamatosan újul és változik az új technológiák használatának köszönhetően, így mindig naprakész információkkal, megoldásokkal próbálom tanácsolni ügyfeleimet. Több országban volt szerencsém dolgozni és meglepődve figyeltem, hogy országról országra milyen tempóban érkeznek az új stílusok, bútor megoldások.

A lakberendezés már régóta nem a munkám, hanem a hivatásom. Amikor dolgozom, nem érzem úgy mintha munkán lennék, hiszen élvezem minden pillanatot benne. Tudom, hogy sokan szeretnének ebben a szakmában megpróbálkozni, de nincs idejük, pénzük, merszük hosszú évekig iskolába járni. Ezért úgy döntöttem, hogy összeállítom azt a  „tudáscsomagot” amely elegendő ahhoz, hogy akár azonnal dolgozni tudjon az illető. Ekkor kezdtem írni az első tanfolyamot, és azóta sem álltam meg. Most készül a harmadik online tanfolyam.

Milyen tanfolyamokat kínál az Interior Design Academy?

–          Két tanfolyam máris elérhető, az első: a Lakberendezés alapjai – Ez a tanfolyam teljesen kezdőknek készült. 21 modulból áll és a lakberendezés legfontosabb témáit dolgozza fel, mint például: Rajzolási típusok, hogyan mérni a helyiséget, a tervezés elemei, lakberendezési stílusok, szobatípusok, épületelemek megértése, textíliák, moodboard készítése, világítás és még sok minden más. Ezenkívül arra is felkészíti az illetőt, hogy miként indítsa el a saját vállalkozását.

A második tanfolyam a Home Staging. Ez a tanfolyam azok részére készült akik Home Stagerek szeretnének lenni- akár más cégnek dolgozva vagy akár a saját cégükben. Ezt a tanfolyamot azoknak is ajánlanám, akik ház eladással foglalkoznak, ugyanis a Home Staging fő célja a ház előkészítése eladás céljából. Ez a tanfolyam 16 modulból áll.

A harmadik tanfolyam: a Konyha, Hálószoba és Fürdőszoba Design. Ezt azoknak ajánlom, akik más cégben szeretnének dolgozni akár mint konyha vagy hálószoba vagy fürdőszoba tervezőként. Angliában nagy igény van ezekre a tervezőkre, főleg nagy multi konyha eladó cégeknél, és előző tapasztalat vagy tudás nélkül, nehéz elhelyezkedni náluk, de ez a tanfolyam teljes tudást nyújt erre a célra.

Ezen kívül, kínálunk online + studió tanfolyamokat is. Ez azt jelenti, hogy a tanuló megkapja az összes online anyagot, valamint ezen kívül 3 teljes napot eltölt a stúdiónkban, ahol lehetősége lesz lakberendezővel együtt valós ház felmérésre menni, tervezni, rajzoló softwerben dolgozni, asztalos műhelybe látogatni stb. Az árban egy gyönyörű New Foresti szálloda is bele van számolva, félpanziós ellátással.

A tanfolyamok többnyelvűek, ez miért van?

–          Igen. Amikor 10 évvel ezelőtt Angliába költöztem, szinte azonnal kaptam munkát mint tervező (az otthoni tapasztalatnak köszönhetően), de azt hozzá kell tenni, hogy szinte alig tudtam megszólalni angolul. Visszagondolva, tényleg nem tudom, hogy miként tudtam angol kuncsaftokkal dolgozni, de kézzel-lábbal-nagyon kevés angollal valahogy sikerült megértetni velük amit akartam mondani (hangos nevetés).

Szerettem volna tanulóimnak megadni azt a lehetőséget, hogy akár angolul tanuljanak, de teljesen ingyen elkapják az anyagot a saját anyanyelvükön is, valamint a saját anyanyelven tudjanak a tanárral is beszélni, amennyiben szeretnék azt. Ezzel biztos, hogy 100% megértik az anyagot, de lehetőségük van az angol szakmai nyelvet is elsajátítani egyúttal. Talán ennek köszönhetően  könnyebb dolguk lesz mint nekem volt, amikor az első kuncsafthoz mennek a projektről tárgyalni.

Ha valaki csak a saját anyanyelvén szeretné végezni, az is teljesen megoldható, hiszen a tanfolyamok nem csak Angliában végezhetők, hanem bárhol a világban, és minden országra odavalósi lakberendező tanárunk van.

Milyen nyelven végezhetők a kurzusok?

–          Angolul, magyarul, szerbül, olaszul, spanyolul, görögül, románul,lengyelül, de ez még bővül nemsokára. Németül és Franciául is elérhető lesz nemsokára.

Hogyan találtál megfelelő tanárokat minden egyes nyelvre?

–          Rengeteg személyt interjúztattam. Amikor meghirdettem a munkalehetőséget, nagyon sokan jelentkeztek, és azokból próbáltam kiszűrni a legjobbakat. Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Olyan lakberendezők dolgoznak az iskolának akik nagyon sok éves tapasztalattal és tudással rendelkeznek. Sokan közülük többszörös díjnyertes lakberendezők. Ami a legfontosabb, imádják a munkájukat és rengeteg pozitív energiával és lelkesedéssel várják a tanulókat. Minden egyes személytől rengeteget lehet majd tanulni.

Hogyan működik egy tanfolyam, elejétől végéig?

–          Miután a tanuló kiválasztja a tanfolyamot valamint azt is, hogy milyen nyelven tanulja majd, a tanuló portálon megkapja az első modult, amely végén úgynevezett házi feladatokat, gyakorlatokat kap. Miután elvégezte a feladatokat és feltölti a portálra, a kiválasztott tanár átnézi és visszajelzést ír a munkáról. Amennyiben a tanár szerint jól végezte a feladatokat, hozzáférést kap a következő modulhoz. Minden modul után újabb feladatok várják, majd a feladat elvégzése után a tanárral írásban vagy videóbeszélgetés köbe megbeszélik a modult és az elvégzett feladat minőséget. A tanuló akármikor igényelhet videó beszélgetést a tanárral, vagy írásban is kérhet segítséget, ha az úgy kényelmesebb a tanulónak. Amennyiben valamelyik modult nem értett meg teljesen vagy maradtak kérdések, abban is a tanárral való beszélgetés közbe kap választ. Az utolsó modul után kapja a legnagyobb feladatot, amelynek a sikeres elvégzése után, megkapja az oklevelet az elvégzett tanfolyamról.

Azt hozzá kell tennem, hogy a tanfolyamot akármikor el lehet kezdeni és nincs meghatározva az sem, hogy mikorra kell elvégezni. Így bárki megcsinálhatja, ugyanis az otthoni kényelemből, akár munka után (vagy amikor a legjobban megfelel) végezhető és a tanuló diktálja a tempót teljes mértékben.

Milyen oklevelet kapnak a diákok?

–          A tanfolyamok valamint az iskola is, részletes minőségi ellenőrzéseken esett át és büszkén mondhatom, hogy megkaptuk a CPD akkreditációt, így minden oklevél amit kiadunk akkreditált és elismert világszerte.

Hol lehet érdeklődni ha valaki szeretne több információt kapni?

–          A web oldalunkon szinte mindent meg lehet találni: www.id-ac.co.uk, de nagyon szívesen várunk minden kérdést email címünkre: admin@id-ac.co.uk vagy telefonszámunkra: +44 (0) 8002461440.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után