Arra az esetre, ha nem birtokolna még elég címet, Harry herceg most már lovaggá is lett ütve a királynő által, aki egyben a nagymamája.

Prince-Harry-gives-the-Queen-a-tour-of-the-Chelsea-Flower-Show

A trónöröklési rangsorban jelenleg az ötödik helyen álló Harry herceg lovagparancsnoki címet kapott II. Erzsébet királynőtől. Ilyesfajta kitüntetésben csak azok részesülhetnek, akik valami nagy szolgálatot tettek őfelségének vagy a hazának. Harry herceg, aki Afganisztánban szolgált, a hadseregnél júniusban fog leszerelni.

A lovaggá ütés és a vele járó ceremónia privát keretek között folyt le a Buckingham Palace falai közt. Egyelőre nem hoztak nyilvánosságra egyetlen róla készült képet vagy felvételt sem. Az unokabátyjai, Eduárd és András herceg, a testvére, Vilmos és az apja, Károly herceg is mind lovagok, és ezáltal valamely rend tagjai, különböző rendfokozatokkal.

A 30 éves herceg most először kapott lovagi címet, méghozzá a Királyi Viktória Rendnél. Ilyen kitüntetésben azok részesülnek, akik személyesen szolgálták a királynőt. A családtagokon kívül a királyi rezidencia alkalmazottai, és magas rangú diplomaták szoktak még hasonló kitüntetésben részesülni.  Harry herceg a rendben elérhető második legmagasabb rendfokozatot kapta meg, ami többek közt azt is jelenti, hogy a neve után mostantól a KCVO betűk fognak szerepelni, a rangját és címét jelezvén. (Sokan azt se tudjuk, hogy mi ez, vagy mire jó, de neki már van olyan, úgyhogy aki akar, az irigykedhet.)

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Facebook csoportunk 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/caf-where-everything-costs-1-opens-in-central-london-but-there-is-a-catch-10293863.html