Londonban is szakadni fog a hó, helyenként akár 10 cm is eshet, és lesz ahol -10C-ig esik majd a hőmérséklet Angliában 1

Napokon belül akár 10 cm hó is leeshet Dél-Angliában, ami sok helyen utazási káoszt okozhat. Az országban a Met Office előrejelzése alapján akár hét napig is eltartó sarkvidéki időjárás várható, amely során a hőmérséklet helyenként akár -10 °C alá is süllyedhet télies felhőszakadások és „fagyos ködös idő” közepette.

Londonban is szakadni fog a hó, helyenként akár 10 cm is eshet, és lesz ahol -10C-ig esik majd a hőmérséklet Angliában 3

Mindez azok után várható, hogy az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége (UKHSA) hétfőig hármas szintű szélsőséges hideg időjárásra vonatkozó riasztást adott ki Angliára. A vasárnapra kiadott, 24 órán át tartó új figyelmeztetés pedig azt jósolja, hogy az ország déli részén kettő-öt centiméter hó is hullhat meglehetősen nagy területeken, néhol pedig akár 10 centiméter is leeshet.

A meteorológusok szerint az utakon, a vonatok és a repülőjáratok esetében is számítani lehet késésekre, valamint az áramkimaradások és a lefagyott utak miatti balesetek esélye is jóval nagyobb, a hó pedig egész településeket zárhat el a külvilágtól.

Grahame Madge, a Met Office szóvivője elmondta: „Az Egyesült Királyság időjárása legalábbis a következő hét napban meglehetősen hideg marad, és ez még tovább is folytatódhat. Jelenleg északi irányból érkezik a hideget tápláló légtömeg.”

„Ez a légtömeg azonban relatíve szárazabb is, így a csapadék nagy része rövid záporok formájában hullik majd, nem pedig folyamatosan, mint egy időjárási frontnál. Ennek az az előnye, hogy sokak számára tiszta és világos körülményeket teremt napközben.”

„A hideg levegő mellett számos olyan időjárási tényező fenyeget, mint a fagyos köd, különösen vasárnap és hétfő reggel Dél-Angliában. Az éjszakai hőmérséklet valószínűleg jóval nulla alá süllyed, és néhány védettebb helyen a -10 C-ot is elérheti.”

„Havazásra főleg vasárnap este és hétfőn reggel lehet számítani, elsősorban Délkelet-Angliában. Ha ez megtörténik, az némi fennakadást okozhat a hétfői csúcsforgalomban.”

A dél-oxfordshire-i Benson nevű településen csütörtökön késő este -9 °C-ra esett a hőmérséklet. Skócia nagy részén pedig már esett hó, például a Felföldön és Aberdeenshire, illetve a Central Belt térségében.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után