Figyelem! Súlyos, 3-as szintű időjárási riasztást adott ki a Met Office Angliára vonatkozóan 1

A brit meteorológiai intézet riasztást adott ki Angliára a hideg időjárásra vonatkozóan, és  arra figyelmeztetett, hogy a hét második felében a zuhanó hőmérséklet növelheti a veszélyeztetett emberek egészségügyi kockázatát és megzavarhatja a csomagok és élelmiszerek kiszállítását.

Figyelem! Súlyos, 3-as szintű időjárási riasztást adott ki a Met Office Angliára vonatkozóan 3

A harmadik fokozatú, borostyánsárga, hideg időjárási viszonyokra vonatkozó riasztást hétfőn reggel adták ki, és súlyos időjárási körülményekre figyelmeztet Angliában szerdán 18 óra és december 12-én, hétfőn reggel 9 óra között. A riasztás megköveteli a szociális és egészségügyi szolgálatoktól, hogy tegyenek lépéseket a magas kockázatú csoportok védelme érdekében.

A meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy a hőmérséklet Skóciában a hét végén várhatóan mínuszba süllyed, miközben az Egyesült Királyság az év eddigi messze leghidegebb éjszakájára készülhet. A meteorológiai szolgálat szerint Skócia egyes vidéki részeit csípős hideg fog sújtani, és péntek estére egyes területeken -9 °C-ra süllyed majd a hőmérő higanyszála.

Az előrejelzések szerint a hét végén Skócia északi részén lehulló hó elősegíti a hőmérséklet csökkenését olyan területeken, mint a skót felföld. A délnyugati régióban is fagyos idő várható, mivel csütörtökön Holsworthyben és Moretonhampsteadben -5 °C-ig süllyed majd a hőmérséklet.

Glasgow csütörtökre szintén meglehetősen hideg, -3 fokos hőmérsékletre számíthat, míg Manchesterben péntekre várható ugyanilyen fagyos idő. Csütörtökre mindeközben a fővárosban, Londonban is -3 fok környékére csökken majd a hőmérséklet.

Figyelem! Súlyos, 3-as szintű időjárási riasztást adott ki a Met Office Angliára vonatkozóan 4

A Met Office azt tanácsolta az embereknek, hogy igyekezzenek legalább 18°C-on tartani a beltéri hőmérsékletet, kijelentve, hogy ez különösen fontos azok számára, akik nem mozgékonyak, tartós betegségben szenvednek, illetve 65 év felettiek. Arra is kérte az embereket, hogy „figyeljenek azokra a barátokra és családtagokra, akik ki vannak téve a hidegnek”, biztosítva számukra, hogy hozzáférjenek meleg ételekhez és italokhoz, és megfelelően fűtsék otthonukat.

A Met Office hideg időjárási riasztórendszere minden év november 1. és március 31. között működik Angliában, az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynökségével (UKHSA) együttműködve.

A meteorológiai hivatal ezt írta: „Kedden záporok és esők várhatók az Egyesült Királyság déli, délkeleti és északi részén. Havazás és heves záporok is előfordulhatnak a magasabban fekvő területeken. A legtöbb területen mérsékelt szél várható. A magaslati területeken helyenként havazás, hózápor várható. Valószínűleg a szóban forgó időszak alatt a hőmérséklet a szokásosnál alacsonyabb lesz, és meglehetősen hidegnek is fogjuk azt érezni.”

Annak ellenére, hogy a héten jelentősen csökken a hőmérséklet, 2022 volt az Egyesült Királyság legmelegebb éve. A Met Office statisztikái szerint idén decemberben rekordközeli hideg időjárásra lenne szükség ahhoz, hogy 2022 ne legyen az Egyesült Királyság eddigi legmelegebb éve.

Az RAC azt tanácsolta az autósoknak, hogy ellenőrizzék, hogy járműveik „készen állnak-e a télre”, el vannak-e látva megfelelően felfújt, jó futófelülettel rendelkező gumikkal.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után