A TfL az elmúlt időszakban történt rengeteg közúti baleset orvosolására azt a megoldást találta a leghatékonyabbnak, hogy a már amúgy is lassú forgalmat tovább lassítja, és számos helyen 20 mph maximális sebességet vezet be.

20-speed-limit-874829704

London legforgalmasabb utcáinak egy részén a sebességi korlátot tovább csökkentik, és ha beválik, ki fogják terjeszteni további városrészekre is. Ezeken a helyeken a maximális megengedett sebesség 20 mérföld / óra lesz, ami alig több, mint 30 km/h.

A módosítás oka, hogy a brit főváros vezetősége drasztikusan, 2020-ra 40%-kal szeretné csökkenteni a gyalogosokat, biciklizőket és motorosokat érintő halálos vagy súlyos balesetek számát.

Első körben a város közúti forgalmának egyharmadát lebonyolító 8 legforgalmasabb útszakaszon tesztelik a sebességkorlátot. Köztük lesznek olyan útszakaszok, mint King’s Cross vagy a Frringdon road, ahol rengeteg hasonló baleset történik. Csak 2013-ban 132 ember vesztette életét a fővárosban, közúti balesetekben, és több, mint 27,000-en sérültek meg. A közutakon balesetet szenvedők 80%-ban gyalogosok, biciklisek, vagy motorosok.

Az érintett útszakaszok:

520mphpilotschememap1203

  • Commercial Street, Tower Hamlets
  • Upper Street és Holloway Road (Pentonville Road és Seven Sisters Road között)
  • Westminster Bridge, Stamford Street és Southwark Street (Victoria Embankment és Borough High Street közt)
  • Brixton Town Centre (St Matthews Road és Stockwell Park Walk közt)
  • Clapham High Street (Clapham Park Road és Bedford Road közt)
  • Earls Court Road és Redcliffe Gardens (A4 Cromwell Road és Fulham Road közt)
  • King’s Cross Road és Farringdon Road  (Pentonville Road és Charterhouse Road közt)
  • Camden Street (Camden Road és Crowndale Road között)

A sebességkorlát átlépése 100 fontos bírságot von maga után, úgyhogy érdemes lesz fokozottan odafigyelni, mivel a rendőrök mellett egy automata sebességmérő kamerahálózat is figyelni fogja az elhaladókat a nap 24 órájában. Amennyiben másfél éves tesztidőszak végén a sebességkorlátozást sikernek könyvelik el, úgy az állandóvá válik, és további 30 mérföldnyi útszakaszon fog bevezetésre kerülni.

A vélemények megoszlanak, de sokan támogatják az ötletet mondván, hogy a sebességkorlátozás nem befolyásolja, hogy hányan jutnak át a zöldön a lámpánál, és ha valami életeket menthet, akkor az hasznos.

Kérdéses azonban, hogy a már így is lassú forgalmat vajon mennyivel fogja esetleg még elviselhetetlenebbé tenni ez a korlátozott tempó a város úthálózatának szívében.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/transport/20mph-limit-on-major-london-routes-in-radical-plan-to-save-lives-10102995.html