Egy egészségügyi gondozót, aki nemrég tért vissza Nyugat-Afrikából, nem sokkal érkezése után ebolával diagnosztizáltak, és egy Glasgowi kórházban kezelik.

Gartnavel General Hospital

A nőt a Gartnavel Hospital területén kezelik, és mindenkitől teljesen elzárva tartják folyamatos felügyelet alatt. A beteg vasárnap éjjel érkezett Sierra Leone területéről, és útja során többször is átszállt, többek közt Londonban, Heathrow repterén.

A brit egészségügyi miniszter, Jeremy Hunt megerősítette, hogy a nőt a légi mentők egysége fogja Londonba szállítani. Londonban a Royal Free Hospitalban folytatják a fertőzött kezelését, egy direkt erre a célra kialakított helyen. Az említett kórház London északi felén található (NW3 2QG). A nő átszállítása várhatóan kedd reggelre megtörténik. Ugyanott fogják kezelni, ahol nem olyan régen William Pooley, brit ápolót is ebolával kezelték, aki a kezeléseknek köszönhetően túlélte a halálos betegséget.

ebola-london

A kockázat alacsony

Hunt miniszter úr elmondta, hogy a kormány mindent megtesz, hogy Nagy-Britannia biztonságban maradjon. A jelentések szerint minden a precíz protokoll szerint zajlik onnantól kezdve, hogy a nő a betegség tüneteit kezdte produkálni.

A fertőzött gondozóval kapcsolatban megerősítették, hogy Sierra Leone területén dolgozott Kerry Townban egy ebola kezelő centrumban.

A hivatalos jelentés szerint a nő mindössze egy emberrel lépett kapcsolatba az érkezése óta, de a járatok többi utasát is le fogják ellenőrizni.

Utazása során a nő az alábbi járatokat használta december 28-án:

  • AT596: Freetown – Casablanca
  • AT0800: Casablanca – London Heathrow
  • BA1478: London Heathrow – Glasgow

_79977223_scotlandglasgowebola4641214

A Glasgowi kórházban a fertőző betegség esetén használt szigorú protokollt léptettek életbe.

Az ebola a fertőzött testnedveivel (pl.: vér, nyál, hányás) történő közvetlen érintkezés útján terjed. A beteggel egy járaton repülő utasok számára létrehoztak egy segélyvonalat, amit bármikor lehet tárcsázni: 08000 858531.

A nőt hétfőn kora reggel vitték kórházba, miután nem érezte jól magát. A betegség korai tünetei közé tartoznak a hirtelen láz, izomfájdalom, izzadás, fejfájás és torokfájás. A későbbi tünetek közt szerepel hányás, hasmenés, kiütések, valamint külső és belső vérzés. A betegek általában a kiszáradásba és a szerveik működésképtelenné válásába halnak bele.

A légitársaság az egészségügyi szervezettel közösen dolgozik az ügyön, és mindent megtesznek az érintettek biztonságáért és egészségéért.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-30628349