Londonba költöznek a válság elől az orosz pénzemberek 1

Egyre többen költöznek Londonba az orosz pénzemberek közül a hazájukat sújtó válság elől, kihasználva a brit befektetői vízum nyújtotta lehetőségeket. Január és szeptember között 69%-kal több brit vízumot állítottak ki orosz állampolgároknak, mint előző évben, írta a The Sunday Times című tekintélyes vasárnapi brit konzervatív lap.

1395308852012.cached

2014-ben szeptemberig összesen 162 vagyonos orosz költözött e különleges letelepedési engedéllyel Nagy-Britanniába, míg 2013 első kilenc hónapja alatt 96-an éltek a “milliomosvízumnak” is nevezett kedvezménnyel. A statisztikák szerint különösen március után ugrott meg az orosz kérelmezők száma, amikor a Nyugat az első szankciókat érvénybe léptette Oroszország ellen az ukrajnai beavatkozás miatt.

Nagy-Britannia 2008 óta kínál tartós letelepülésre jogosító engedélyeket olyan kérelmezőknek, akik milliós nagy-britanniai befektetésekre vállalnak kötelezettséget. Az ilyen módon betelepülő emberekre ún. könnyített vízumszabályok vonatkoznak, amik kimondják, hogy akik legalább 2 millió fontot (800 millió forintot) fektetnek be a brit gazdaságban, azok öt évig maradhatnak az országban. Ha az 5év letelte után is fenntartják befektetéseiket, akkor határozatlan idejű tartózkodásra kapnak engedélyt, a hatodik év után pedig brit állampolgárságért is folyamodhatnak.

Abban az esetben, ha az illető 5 millió fontot (kétmilliárd forint) fektet be, már 3 év után, 10 millió font (négymilliárd forint) befektetéssel már 2 év után megkapható a határozatlan idejű tartózkodási engedély, és e két utóbbi esetben a brit állampolgársági folyamodvány benyújtásával sem kell még egy további évet várni. A befektetői vízum kérelmezőinek az előírások értelmében brit állampapírokba, vagy Nagy-Britanniában bejegyzett vállalatok részvényeibe kell befektetniük.

Az egyik legnagyobb, és az orosz nagybefektetők által előszeretettel használt londoni ügyvédi iroda, a Mishcon De Reya egyik vezető jogásza, Kamal Rahman elárulta, hogy a cég orosz ügyfeleinek 50%-a ötmillió fontnál nagyobb értékű befektetéseket vállal Nagy-Britanniában a tartózkodási vízumért cserébe. A vízumkérelmek átlagos elbírálási ideje 6 hét, de a cég egyik orosz kliense 24 óra alatt megkapta a brit letelepedési engedélyt. Az illető a vízum kiállításának másnapján 30 millió fontért (12 milliárd forintért) vásárolt magának egy házat Londonban.

Az Oroszországból áttelepülő nagytőkések egyre nagyobb arányú bevándorlása általánosságban is meglátszik a londoni ingatlanpiacon. Az ingatlanok szuperprémium árkategóriájában eladott lakások 21%-át orosz állampolgárok vásárolták fel az elmúlt fél évben, ami az azt megelőző 6 hónap során még csupán 13%-ot tett ki, derült ki az egyik legnagyobb londoni ingatlanközvetítő ügynökség, a Knight Frank adataiból.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni:

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Likeolj bennünket facebookon:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Forrás: http://index.hu/kulfold/2014/12/21/londonba_menekulnek_a_valsag_elol_a_gazdag_oroszok/

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után