A brit fizetések és a teljes állások száma is emelkedni fog 1

Nagyobb fizetésemelések, és számos új munkahely várható a következő évtől a Bank of England egyik kiváló szakembere szerint.

UK salaries rise for first time since financial crisis, jobs website finds

Martin Weale, a Bank of England banki alapkamatáért felelős bizottságának egyik tagja, a Radio 5 műsorában elárulta, hogy a kimutatások szerint a brit munkáltatók egyértelműen magabiztosabbak, stabilabbak lettek. Mr Weale szerint ez az alkalmazotti fizetések emelkedésének egyik jó előjele.

A CBI (Confederation of British Industry) egyik nemrégiben készített felmérése alapján, a Nagy-Britannia területén tevékenykedő cégek 50%-a tervez létszámnövelést a következő évtől. A CBI szerint ez azt jelenti, hogy több teljes munkaidős állást fognak létrehozni, mint részmunkaidőset.

Mr. Weale azt is elmondta, hogy az MPC (Monetary Policy Committee) legutóbbi 5 megbeszélésén arról tárgyaltak, hogy a jelenlegi alapkamatot a rekord alacsony 0.5%-ról 0.75%-ra emeljék.

A CBI felméréséből az is kiderül, hogy az Egyesült Királyság minden részén a munkahelyek számának bővülése várható, és a fiatalok munkavállalási kilátásai sokkal jobbak lesznek az ideinél. Arra is figyelmeztet azonban, hogy a szakmai tapasztalat hiánya némely munkahelyek esetében nagymértékben nehezítheti az adott pozíció betöltésének esélyeit.

A felmérésben több, mint 300 cég jelezte, hogy bővíteni fog. Összesen 1.25 millió alkalmazott felvételét tervezik a szóban forgó brit cégek. Az adatok szerint 2015-től a gazdaság fellendülésével együtt az eddigieknél nagyobb léptékű fizetésemelésekre is lehet majd számítani.

A cégek mindazonáltal aggodalmukat fejezték ki az új szabályozások kapcsán, ami szerintük megnehezíti a munkahelyek teremtésének folyamatát.

„Úgy látjuk, hogy a Nagy-Britannia területén egyre növekvő szakmai tapasztalatbeli hézag az első számú veszélyforrás a gazdaság hosszú távú egészséges növekedésére nézve.” – mondta a CBI helyettes igazgatója.

pay rise uk

Előző héten a statisztikai hivatal bejelentette, hogy az átlagkeresetek 1.6%-ot emelkedtek az előző évhez képest, míg a munkanélküliek száma 63,000 fővel csökkent, így már csak 1.96 millió főt számlál.

Mindenesetre hét évnyi fokozatos jövedelem csökkenés után a brit dolgozóknak évekbe fog telni, mire az életszínvonaluk újra eléri a válság előtti állapotot.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni:

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Likeolj bennünket facebookon:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/business-30568093

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után