A Goldman Sachs bankcsoport elnöke szerint ahhoz, hogy London továbbra is a legmeghatározóbb szerepet töltse be a pénzügy világában, ahhoz Nagy-Britanniának az Európai Unióban kell maradnia.

Running-in-London-Bank-Financial-District

A Konzervatív Párt és Nagy-Britannia miniszterelnöke, nemrégiben tartott sajtótájékoztatójában arról beszélt, miként módosulhatnak az EU-s tagállamokból érkező munkavállalókra vonatkozó szabályok.

A teljes törvénymódosítás előtt tárgyalásokat kezdeményeznének Brüsszellel. Amennyiben a tárgyalások nem a londoni elvárások szerint alakulnak, az esetben legkésőbb 2017-ig megtarthatják azt a bizonyos újraválasztás esetén tartandó népszavazást, amely a későbbi brit EU tagságot illetné.
Gary Cohn BBC-nek adott nyilatkozatában hangot adott véleményének, mely szerint a City pénzügyi szektora és a hozzá tartozó háttérágazatok londoni jelenléte kétségessé válna, amennyiben Nagy-Britannia kilépne az EU-ból.

A következőket mondta a City pénzügyi szektoráról:
„Sok embert foglalkoztatunk. Jogi, könyvvizsgáló és a hozzájuk tartozó egyéb más szolgáltatásokat nyújtó cégeknek adunk munkát, közvetlenül vagy közvetve. Ezáltal többrétegű a foglalkoztatási rendszer.”

Úgy véli, ha Nagy-Britannia kilép az EU-ból, London kevésbé lesz alkalmas az említett pénzügyi és szolgáltatási ágazat otthonának.

Cityscape 673x295

A bankelnök hangsúlyozza, a City központja gazdaságilag hatalmas hajtóerő. A londoni éttermektől kezdve a befizetett adókig óriási hatással van a brit gazdaságra.
„Nem tudom a brit gazdaságban mivel is tudnánk helyettesíteni ezt a pénzügyi erőművet”

A három brit óriás vállalat vezetői, a szuper expresszeket működtető Eurostar vezérigazgatója Nicolas Petrovic, a British Telecom elnöke Sir Michael Rake és a Virgin vállalati birodalom alapítója Sir Richard Branson közösen fogalmaztak meg és küldtek egy nyílt levelet a kormány részére. A levél tartalma nem más, mint az EU hatása a brit gazdaságra, számokban kifejezve. A számok szerint az EU tagsággal évente 31 – 92 milliárd fontnyi többletbevétellel zár a brit gazdaság.
Ez háztartásonként plusz 1200-3500 fontot jelent.

Az EEF, a brit gyáripar cégeinek szövetsége nem is olyan rég készített egy felmérést, mely szerint a brit feldolgozó szektor csekély 7%-a gondolja úgy, jobb helyen lenne Nagy-Britannia az EU-n kívül. Vannak tartózkodók, de 85% még mindig a jelenlegi helyzet fennmaradása mellett tette le a voksát.

Ezek után érdekessé válhat, ha a Konzervatív Párt újraválasztása esetén, Nagy-Britanniának nem sikerül egyességre jutni Brüsszellel a munkavállalási törvények módosításával kapcsolatban.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20150124_Goldman_Sachsvezer_NagyBritannianak_az

Jakab Norbert