Egy friss felmérés szerint, az ország 50 leginkább szennyezett levegőjű területe mind Londonban található meg.

London air pollution 2

A sokkoló adatokat a Freedom of Information hozta nyilvánosságra. Azt is elmondták, hogy a levegő szennyezettségi szintje akár három és félszer is magasabb az EU-ban megengedett felső határértékénél.

Az asztmát és tüdőproblémákat elősegítő mérgező gáz, a nitrogén-dioxid szintje legalább kétszerese az EU által megállapított felső határnak.

A legszennyezettebb utca a Marylebone Road. Határértéken jócskán felüli értéket mértek továbbá a Park Lane-nél, Knightsbridge-nél, East Ham-nél, és a Hammersmith Flyover-nél is.

Maria Eagle, környezetvédelmi miniszter szerint a légszennyezés 29,000 ember halálát követeli évente.  A Londonban mért szmog mértéke jóval meghaladja a törvényes határokat.

Az Európai Unióban évi, köbméterenkénti 40 mikrogrammnyi NO2 felsőhatár értéket húztak meg.

A Glenworth Street és a Marylebone Road találkozásánál 132 mikrogramm per köbméter arányt állapítottak meg, ami közel három és félszerese az EU által emelt felsőértéknek.

Közel a Wyndham csomóponthoz három alkalommal is mintegy 124 mikrogramm/köbméter értéket mértek a szakértők.

3f646497-e9b6-44fa-901b-69eaaeb24d4e-1020x612

Londoni kampányában Simon Birkett, korábbi bankár közölte a sokkoló adatokat a londoni levegő szennyezettségéről.  Úgy véli ez egy hatalmas probléma, amely mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

Az új adatokat kibocsátó lista szerint az Oxford Streeten legalább két helyen a levegő szennyezettsége háromszorosa az EU által hozott maximumértéknek.

A Park Lane és Knightsbridge környékén 117, a Hammersmith Flyover, az Alfred Way és az East Ham and Breaking By Pass mellett pedig 114 mikrogramm/köbméter értékű levegő szennyezettséget mértek.

London pollution

Több helyen is 92-es szennyezési értéket mutattak ki, ám még ez is két és félszerese a maximumértéknek.

A környezetvédelmi osztály szóvivője szerint a levegő minősége az elmúlt évtizedekben jelentősen javult.  A kormány 2011 óta mintegy 2.000.000.000 fontot nem sajnálva vesz részt a helyzet további javításán, kezdeményezve a környezetbarát közlekedési módszereket.

A Campaign for Clean Air kutatásai alapján jelenleg London 1148 iskolája van 150 méternél közelebb olyan forgalmas utakhoz, ahol naponta több, mint 10,000 jármű halad el.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/london-pollution-shame-laid-bare-the-uks-50-worst-spots-for-air-filth-are-all-in-the-capital-10087611.html

Jakab Norbert