Lemászott a sínekre egy nő London egyik forgalmas metrómegállójában 1

Két nő miatt órákra leállt négy metróvonal forgalma a csúcsidőben, úgy tűnik azért, mert bemásztak a sínek közé összeszedni az oda beesett mobiltelefonjukat.

Lemászott a sínekre egy nő London egyik forgalmas metrómegállójában 3

Először Instagramon jelent meg egy videó arról, ahogyan két nő szalad le a sínekhez a kelet-londoni Aldgate East állomásnál. Egy másik, azóta már törölt videón az látszik, ahogyan az egyikük a vágányon dolgozó alkalmazottakkal veszekszik, majd végül mérgesen otthagyja őket és betrappol az alagútba. A történet az volt emögött, hogy az egyik nő a sínre ejtette telefonját, majd mikor a dolgozók nem voltak hajlandóak felhozni neki, úgy döntött, hogy maga megy utána.

Ennek eredményeképpen csütörtök este huzamosabb időre leállt a Metropolitan Line, a Circle Line, a District Line és a Hammersmith & City Line forgalma. Magát az Aldgate East megállót is lezárták egy rövidebb időre – ez a forgalmas megálló pont London pénzügyi és kulturális negyede között helyezkedik el.

Lemászott a sínekre egy nő London egyik forgalmas metrómegállójában 4

A nőt végül a rendőrség őrizetbe vette a rendbontás miatt, és a mentális egészségét is vizsgálat alá veszik az akciója után. „Körülbelül délután háromnegyed 6-kor hívtak ki minket az Aldgate East állomáshoz csütörtökön, miután egy nő lemászott a sínekre.” – nyilatkozta a szóvivőjük. „Rendőreink őrizetbe vették a nőt a mentális egészségről szóló törvény (Mental Health Act) 136. paragrafusa értelmében, és biztonságos helyre vitték.”

Az egyik helyszínen lévő szemtanú, Alex így kommentálta a történteket Twitteren: „Öhm… Két lány szaladgál a sínek között az Aldgate East állomásnál. Az egész District Line leállt. Lány 1 lement a sínekhez, lány 2 pedig megpróbálta megállítani. Azonban Lány 1 folyamatosan csak ordibált, kétszer feljött a platformra és kétszer vissza is ment.., még a szüleit is emlegette. Biztos, hogy volt alkohol a dologban!”

Lemászott a sínekre egy nő London egyik forgalmas metrómegállójában 5

A többi metrózó (vagy metrózni próbáló) utas sem volt elragadtatva a nő magánakciójától. „Néhány idióta a síneken rohangál az Aldgate East megállóban… remélem legalább kétezer fontos büntetést kapnak…” – írta egy lány.

„Köszönhetően a sínek között parádézó lányoknak, másfél óráig tartott hazaérnem” – panaszkodott valaki más. Van aki a sorozatos metróban történő incidensekre reflektálva ezt írta: „Na most meg valaki a síneken szaladgál. Ennek már sosem lesz vége??? Hazajuthatok egyszer valaha időben??”

Volt olyan is, aki mindenki nevében üzent a rendbontónak. „Hello kedves ember aki az Aldgate East megállónál a síneken mászkálsz – mi, akik a District vagy Circle Line-nal próbálunk hazajutni, szeretnénk néhány szót váltani veled az életed döntéseiről…”      Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás Forrás 

Megosztás