koronavírus leicester

Leicester városa lehet az első olyan település Angliában, ahol külön új szigorításokat kell bevezetni, ugyanis a koronavírusos megbetegedések száma újra megugrott az elmúlt hetek során. A betegek újra tucatszámra érkeznek a kórházakba a város területén.

koronavírus leicester

Priti Patel belügyminiszter megerősítette, hogy az Anglia középső részén fekvő városban nem kizárt, hogy új korlátozásokat kell bevezetni a járvány második hullámának megfékezése érdekében. A Sunday Times arról számolt be, hogy a kormány akár “napokon belül” újra szigorú karantén alá helyezheti a Leicesterben élőket.

Matt Hancock egészségügyminiszter felmérte a rendelkezésre álló lehetőséget, ugyanis elmondása szerint eléggé elkezdett aggódni, amikor kiderült, hogy június első felében 658 új esetet rögzítettek  Leicester területén. Úgy tudni, hogy hirtelen nagyobb számú megbetegedés először egy szendvicsgyárban és az egyik Sainsbury’s-ben volt megfigyelhető.

„Az elmúlt hetekben, pontosabban szólva az elmúlt három négy hét során, szerte az országban több helyen is megugrott az új fertőzöttek száma. Leicester városát támogatni fogjuk, és ami azt illeti, az egészségügyminiszter, Matt Hancock az elmúlt hétvége során leült velünk átbeszélni, hogy milyen módokon tudunk segíteni. Beszéltünk a tesztekről és arról, hogy milyen eszközöket és egyéb erőforrásokat lenne érdemes odaszállítani.” – nyilatkozta egyik legutóbbi beszédében a belügyminiszter.

Az Egészségügyi és Szociális Gondoskodási Minisztérium kijelentette, hogy Leicester helyzete aggodalomra ad okot a koronavírusos megbetegedések számának újbóli megugrása miatt, és arra szólította fel a lakosokat, hogy legyenek óvatosak, de egyelőre nem hangzott el olyasmi, hogy a karantén elkerülhetetlen.

„Arra biztatjuk a leicesteri embereket, hogy továbbra is a lehető legszigorúbban tartsák be a távolságtartásra vonatkozó szabályokat, rendszeresen mossanak kezet, azonnal végezzék el a tesztet magukon, ha tüneteik vannak, és tartsák be a kapott tanácsokat, ha az NHS Test and Trace kapcsolatba lépnek velük.” – mondta a minisztérium egyik szóvivője.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után