karantén

Július 10-től sok országból karanténkötelezettség nélkül lehet majd beutazni az ország területére – derült ki pénteken a brit közlekedési minisztérium közleményéből.

karantén

A péntek hajnalban közzétett dokumentum szerint egyelőre Németország, Spanyolország, Franciaország és Olaszország területéről lehet majd akadálymentesen bejutni Angliába, de a nap folyamán nyilvánosságra kerülő teljes listán elvileg számos további olyan ország szerepel, amelyek esetében a kormány feloldja a beutazókra érvényes, 14 napos elkülönítést előíró szabályokat. A szabály a vasúton, hajóval vagy repülőgéppel Angliába érkezőkre egyaránt vonatkozik majd.

Amit fontos még tudni, az az, hogy a közlemény kiemeli, hogy az enyhítés az Angliába érkezőkre vonatkozik, az Egyesült Királyság többi nemzete, vagyis Skócia, Wales és Észak-Írország kormányai saját hatáskörükben döntenek arról, hogy mely országok esetében mentesítik a beutazókat a karanténkötelezettség alól. A brit sajtóértesülések szerint a teljes listán 70-75 ország szerepel.

Azt is fontos megjegyezni, hogy az Angliába beutazók továbbra is kötelesek lesznek megadni a hatóságoknak az elérhetőségeiket, és be kell számolniuk arról, hogy az előző 14 napban mely országokban vagy térségekben jártak. A karanténkötelezettség alól ugyanis csak azok a beutazók mentesülhetnek, akik az angliai érkezésük előtti 14 napban nem voltak olyan országban, ami nem szerepel a fent emlegetett listán.

A britek továbbá arra fogják kérni a listán levő országokat, hogy az oda utazó briteket ne helyezzék karanténba. Így biztosítható ugyanis, hogy a külföldi nyaralásra utazó briteknek sem úti céljukon, sem hazautazásuk után ne kelljen karanténba vonulniuk.

Továbbá az is elhangzott is, hogy a karantén-előírás alól mentesített országok listáját a brit kormány folyamatos felülvizsgálat alatt tartja, és ha az egészségügyi kockázatok a későbbiekben újra megemelkednének, úgy az adott térségre vonatkozóan ismét bevezethető az elkülönítési előírás.

Aki nem tartja be a karanténra vonatkozó szabályokat a szigetországban, arra akár 1000 fontig (közel 400 ezer forintig) terjedő pénzbüntetést is kiszabhatnak.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után