Közölték egy brit családdal, hogy több, mint 50,000 GBP-s éves energiaszámlára számítsanak 1

Egy házaspár teljesen ledöbbent, amikor egy üzenetet kaptak áramszolgáltatójuktól, az Ovótól, amelyben az állt, hogy az éves energiaszámlájuk 40 052 font lesz, ami több mint hússzorosa az energia árplafon felső határának.

Közölték egy brit családdal, hogy több, mint 50,000 GBP-s éves energiaszámlára számítsanak 3

A pár egyből felhívta az Ovót, hogy megkérdezzék, hogy elment-e az eszük, illetve, hogy a becslés helyes-e, és a szolgáltató erre azt válaszolta, hogy tényleg hibát követett el: a helyes összeg ugyanis még annál is magasabb: 52 235 GBP.

Az energiaszámlák az elmúlt hónapokban durván 50%-kal emelkedtek az árplafon hatalmas emelése miatt, de Nagy-Britanniában kevés háztartás számíthat arra, hogy évi 2000 fontnál többet kelljen fizetnie.

A szóban forgó pár, a Cairngorms-i Nethy Bridge-ről azt mondta, hogy éves számlájuk durván kétszerese kellene hogy legyen a 2000 fontos összegnek, mivel sok áramot használnak fel otthonuk fűtésére. A The Guardiannek írt levelében a pár ugyanakkor azt is leírta, hogy egyikük amúgy 82 éves, és súlyos egészségügyi problémái vannak.

Az áramszolgáltató által kiküldött becslésben szereplő árral számítva a házaspárnak NAPI 143 GBP áramdíjat kell fizetnie, ami egy Michelin-csillagos étteremben egy két fős vacsora ára nagyjából.

Az éves 52 235 GBP-s összköltség azt jelentené, hogy a három hálószobás háznak magasabb villanyszámlája lenne, mint a Blackpool Illuminationsnek – egy két hónapos fényfesztiválnak, amelynek számlája körülbelül 50 000 font.

A pár elmondása szerint gondot okozott nekik, hogy elmagyarázzák helyzetüket Ovónak. A háztulajdonos, aki a The Guardiannek írt, azt mondta: „Felhívtam őket, hogy rákérdezzek mi ez az egész, és beszéltem egy ügyfélszolgálatos munkatárssal, aki először nem látta a problémát, aztán azt mondta újraszámolják és küldenek egy ésszerűbb összeget. Néhány nappal később arról értesültünk, hogy az éves becslés most már 52 235,64 GBP.”

„Újra felhívtam, és beszéltem egy ügyfélszolgálatossal, aki nem értette az aggodalmamat, mivel csak egy becslésről volt szó, nem számláról. A weboldalon keresztül panaszt tettem, és megkértek, hogy küldjek fényképet a becslésről. Ekkor kaptam egy üzenetet, amelyben azt mondták, hogy nem kell további lépéseket tenni.” – mesélte az ingatlan tulajdonosa.

Az Independent felkereste az Ovót, hogy reagáljon a történtekre.

Az Egyesült Királyság energiaár-plafonja, vagyis az a maximális összeg, amelyet egy szolgáltató évente felszámíthat egy átlagos fogyasztónak az általa felhasznált áram- és gázmennyiségért, áprilisban 54 százalékkal 1971 fontra emelkedett. Az Ofgem, az energiaszabályozó hatóság arra számít, hogy októberben ismét emelés jön és 2800 font körüli összegre emelik az árplafont egy átlagos háztartás számára.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után