koronavírus

A szombati nap folyamán újabb 917 emberéletet követelt a koronavírus a szigetország területén. Ezzel összesen a vírus miatt elhunytak száma összesen 9875-re emelkedett. Mindeközben, a brit miniszterelnök, aki maga is elkapta a koronavírust, de szerencsére napról napra javul az állapota, azt mondta, hogy az NHS alkalmazottainak köszönheti az életét.

koronavírus

A világszerte terjedő járvány sajnos továbbra is szedi áldozatait Nagy-Britannia minden részén. A hivatalosan is megerősített adatok szerint az elmúlt 24 óra folyamán összesen 823 ember hunyt el Anglia területén, köztük egy 11 éves gyerek, aki a vírus eddigi egyik legfiatalabb áldozata az országban. Ezzel párhuzamosan Skócia területén 47-en, Észak-Írországban pedig további 15-en estek áldozatul a koronavírusnak.

Sajnos az ezt megelőző két nap folyamán hasonlóan sok emberrel végzett a járvány, ugyanis pénteken 980-an, csütörtökön pedig 938-an vesztették életüket. Az eddig összesen regisztrált koronavírusos betegek száma pedig már alulról súrolja a 80 ezer főt (78991). Sajnos az emberéletek mentésén fáradozó NHS alkalmazottak közt is egyre több a halálos áldozatok száma, mostanra már összesen 19.

Eközben az is kiderült egy az ICNARC (Intensive Care National Audit and Research Centre) által végzett felmérésből, hogy a koronavírussal fertőzöttek közül az íntenzív ellátásra szorulók, 51%-a nem élte túl a betegséget. A tanulmányban szereplő összesen 3883 intenzív ellátásra szoruló koronavírusos esetből 2194 volt, akik továbbra is kapja az intenzív ellátást, a maradék 1689 páciens közül pedig 871-en haltak meg, és 818-an gyógyultak meg. Ez pedig azt jelenti, hogy 51.6% a halálozási arány az intenzív ellátásban részesülőknél.

A vasárnap kórházba szállított Boris Johnson is intenzív ellátásban részesült a hírek szerint, azonban ő már szerencsére jobban van. Jelenleg is a St Thomas Hospital nevű kórházban lábadozik. Úgy tudni már saját lábán közlekedik és rövidebb sétákat is „bevállal”. Nemrég egy közleményben külön köszönetet mondott az NHS dolgozóinak, és üzenetében azt is leírta, hogy az életét köszönheti nekik.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után