koronavírus Boris

A koronavírus járvány sajnálatos módon továbbra is igen nagy káoszt okoz az Egyesült Királyságban és az egész világon szinte mindenütt. Itt összefoglaltuk neked, hogy mi történt az elmúlt 24 óra folyamán vasárnap és a hétfő reggeli órák folyamán. Érkeztek friss hírek többek közt a miniszterelnökkel, a kijárási korlátozással és a vírus terjedésével kapcsolatban is.

koronavírus Boris

Boris Johnson miniszterelnököt végre kiengedték a kórházból, bő egy héttel azt követően, hogy bevitték, eredetileg csak rutin jellegű tesztek elvégzése céljából. Ezt követően 24 órával később csak annyit hoztak nyilvánosságra, hogy Mr. Johnson állapota romlott, és intenzív ellátásra szorult több napon át. Szerencsére a vasárnapi nap folyamán végre elhagyhatta a St. Thomas kórházat és a Chequers-i rezidenciájában folytatja a lábadozást. Orvosai tanácsát megfogadva nem áll azonnal munkába, derült ki a miniszterelnök egyik szóvivőjének legutóbbi nyilatkozatából.

Egy megható videoüzenetben Mr. Johnson azt mondta, hogy az NHS dolgozói megmentették az életét, ez nem kérdés és két alkalmazottat név szerint is kiemelt, akik állandóan ott voltak mellette, amikor a dolgok akár sokkal rosszabbul is végződhettek volna.

Nemrég egy olyan információ is napvilágot látott, hogy a britek támogatnák azt, hogy a kijárási korlátozásokat szigorítsa a kormány, amennyiben ez nagyban hozzájárulna a koronavírus legyőzéséhez. Egy nemrégiben elvégzett közvéleménykutatás eredménye az lett, hogy a britek többsége támogatná olyan intézkedések meghozását, amik tovább szigorítanák a részleges kijárási tilalom szabályait, ha a szakértők azt mondanák, hogy ez szükségszerű.

Az Independent számára készített elemzés úgy találta, hogy a Nagy-Britanniában élők elfogadnák a szigorúbb szabályokat, hogy a parkok is bezárjanak, vagy hogy a munkába járás szabályai tovább szigorodjanak és még kevesebb dolgozó számára legyenek csak megengedettek. Az emberek többsége még abba is hajlandó lenne belemenni, hogy akár július elejéig meghosszabbítsák a kijárási korlátozásokat.

Arról is szó esett az elmúlt egy nap folyamán, hogy a tömegközlekedés működéséért felelős alkalmazottak lennének az egyik legelső olyan csoport, akiket visszaengednének dolgozni, ha a korlátozások fokozatosan kerülnének feloldásra. Ez része lenne annak a törekvésnek, hogy „újra megindítsuk a gazdaságot”, amely többek közt az iskolák újbóli megnyitását is eredményezhetné.

A kormánynak elvileg a hét folyamán később felül kell vizsgálnia a koronavírus miatt bevezetett korlátozásokat, azonban nem várható, hogy a közeljövőben feloldanák őket. Egyelőre még hivatalosan megerősített infó nem érkezett a kormány irányából arról, hogy meddig hosszabbítják meg a jelenleg is érvényben levő korlátozásokat.

Mindeközben a koronavírus áldozatainak a száma újabb 737 fővel emelkedett, és a vasárnapi napon átlépte a 10 ezer főt. Ha ez ilyen ütemben folytatódik, Nagy-Britannia lehet az egész Európa területén a vírus által legjobban sújtott ország.

koronavírus Nagy-Britannia

További érdekes hírek az elmúlt 24 órából:

  • Az egészségügyminiszter megerősítette, hogy lesz egy új NHS mobilalkalmazás, ami figyelmeztetni fog ha valaki közeli kapcsolatba kerül egy olyan személlyel, akiről tudni lehet, hogy koronavírusra utaló tünetei vannak.
  • A parlamenti alsóház egyik vezetője, Jacob Rees-Mogg megerősítette, hogy a képviselők a tervek szerint április 21-én újra munkába állnak majd. Nagy erőkkel folyik a munka azon, hogy a parlamenti képviselők egy online platformon keresztül tudjanak majd otthonról (is) dolgozni a következő héttől.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után