Koronavírus UK: újra 1000 fölött a napi fertőzések száma, és újabb városban vezettek be korlátozásokat 1

Az Egyesült Királyságban az egy nap alatt regisztrált új koronavírus esetek száma újra eléggé rossz tendenciát mutat, ugyanis majd két hónapja nem volt ilyen magas.

Koronavírus UK: újra 1000 fölött a napi fertőzések száma, és újabb városban vezettek be korlátozásokat 3

A brit kormány legfrissebb jelentése szerint újabb 1062 embernek lett pozitív a tesztje Covid-19-re a vasárnap reggelig tartó 24 órás időszak alatt. Utoljára június második felében láttak napvilágot ehhez hasonló napi adatok.

Arról nem is beszélve, hogy az új esetek száma az előző, szombati adatokhoz képest több, mint 300-zal emelkedett, amely egyébként 758 volt. A kormány adatai szerint az Egyesült Királyságban eddig összesen 310 825 megerősített koronavírussal fertőzött beteget regisztráltak.

Az Egyesült Királyság kormánya szerint eddig összesen 46 574 ember halt meg kórházakban, gondozó otthonokban vagy saját otthonaikban, a virussal való megfertőződést követően. A legutóbbi 24 óra folyamán regisztrált új halálos áldozatok száma már csak 8 volt, ami szerencsére már nagyságrendekkel alacsonyabb, mint a nyár elején közzétett napi adatok.

A brit statisztikai hivatal által közzétett adatok azonban eltérnek a kormány által hivatalosnak titulált adatoktól és azt mutatják, hogy az Egyesült Királyságban most már 56 600 halálesetet regisztráltak, ahol az illető Covid-19-cel fertőződött korábban. Ebből egyébként komoly botrány is volt a szigetországban, kiderült ugyanis, hogy a PHE „eltúlozta” a napi coronavírus okozta halálesetek számát, mivel az embereket a rendszer áldozatnak tekintette függetlenül attól, hogy mi volt a halál valódi oka, ha a Covid-19-cel korábban megfertőződtek.

Nagy-Britannia egyes részein a közelmúltban szigorúbb korlátozásokat vezettek be az ország többi részéhez képest a koronavírus terjedésének korlátozására irányuló erőfeszítések részeként. A listához legutóbb hozzáadott város Preston, ahol mostantól szintén nem vegyülhetnek a különböző háztartásokban élő emberek. A városra vonatkozó korlátozásokat pénteken jelentették be, és aznap éjfélkor léptek hatályba.

Ezzel párhuzamosan az egyik vezető gyermekorvos azt nyilatkozta, hogy az iskolák teljes újranyitása biztonságos lenne a gyermekek számára. Russell Viner professzor azt mondta, hogy a kutatás szerint „nagyon kevés bizonyíték van” a koronavírus terjedésére azokban az iskolákban, ahol a tanulók már visszatértek az iskolapadba. Természetesen mind a kormány, mind a lakosság tagjai közt igencsak megoszlanak a vélemények arról, hogy mi a helyes döntés.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után