Koronavírus UK: új országok kerülhetnek a karantén listára, Boris Johnson pedig a 2. Hullámról nyilatkozott 1

A brit miniszterelnök aggodalmát fejezte ki a járvány második hulláma kapcsán, ami elmondása szerint akár két héten belül be is következhet. Az utóbbi hetekben ugyanis az Egyesült Államokban és Európa több országában is újra emelkedni kezdett a koronavírusos megbetegedések száma.

Koronavírus UK: új országok kerülhetnek a karantén listára, Boris Johnson pedig a 2. Hullámról nyilatkozott 3

Habár a járvány már túl van a tetőpontján, az elmúlt hét folyamán számos helyen újra emelkedni kezdett a fertőzöttek száma Nagy-Britannia területén is. Az elmúlt hét napban átlagosan napi 700 új megbetegedést regisztráltak, ami az előző három hét átlagához képest 28%-os emelkedést jelent.

A miniszterelnököt tegnap a Spanyolországot a biztonságos országok listájáról eltávolító kormányhatározatról kérdezték, amire azt reagálta, hogy „egy második hullám fenyeget Európa más országaiban, és emiatt ébernek kell lennünk. A mi feladatunk, és kötelességünk, hogy gyorsan és határozottan cselekedjünk, és megakadályozzuk az azokból az országokból érkezőket, hogy az Egyesült Királyságban újra elkezdjék terjeszteni a járványt.”

Eközben Matt Hancock, egészségügyminiszter pedig utalt arra, hogy azoknál, akiknél a koronavírus tünetei jelentkeznek, a 7 napos karantén idejét 10 napra emelhetik a közeljövőben. A második hullám kapcsán pedig ő is aggodalmát fejezte ki egyik legutóbbi nyilatkozatában: „Komoly aggodalomra ad okot egy esetleges második hullám, amely egyre inkább úgy tünik, hogy kezdetét vette Európa több országában is, és ezért cselekednünk kell az országunk és a benne élő emberek védelme érdekében.”

Az egészségügyminiszter azt is elmondta, hogy a kormány már vizsgálja, hogyan lehetne csökkenteni a veszélyeztetett országokból az Egyesült Királyságba érkezők számára a 14 napos karantén idejét. A hírek szerint a visszatérő személyeknek nyolc napig kellene karanténban lenniük a teszt előtt, majd további két napig karanténban kellene maradniuk, ha a tesztjük negatív lett. Ezt azonban a kormány hivatalosan még nem erősítette meg.

A brit kormány, nemrég teljesen váratlanul bejelentette, hogy mostantól aki Spanyolországból visszatér Nagy-Britanniába, annak 14 napra karanténba kell vonulnia, ugyanis kivették Spanyolországot a biztonságosnak ítélt országok listájáról. A kormány azonban nem fog habozni, és újabb országokat is felrak a karantén listára, ha úgy ítélik meg, hogy ott a második hullám kezd kontrollálhatatlanná válni. Úgy tudni, hogy Belgiumot, Luxemburgot és Horvátországot is folyamatosan figyelik, az ottani új koronavírusos megbetegedések számának hirtelen emelkedése miatt. Számítani lehet tehát arra, hogy ezek lehetnek a következő olyan országok, ahonnan érkezők számára újra életbe lép a 14 nap karantén.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után